Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Werelds feest in klein Stadspark met Fiesta/Bar Mondial

juli 30 @ 19:00 juli 31 @ 21:00

Op zondag 31 juli kunnen bezoekers in het Klein Stadspark van 14u tot 19u kennismaken met multiculturele verenigingen en genieten van het beste dat de wereldbol te bieden heeft op Fiesta Mondial. Op zaterdag 30 juli verzorgen de jongeren van Intercambio SO van 20u tot middernacht het voorprogramma met Bar Mondial.

Sint-Truiden is een bruisende stad waar heel wat menselijke verhalen elkaar kruisen. Die kleurrijke verscheidenheid staat centraal op het jaarlijkse zomerfestival van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) in samenwerking met het stadsbestuur.

Duurzame ontwikkelingsdoelen

Na een pauze van 2 jaar trekt Fiesta Mondial opnieuw naar de groene oase van het Truiense stadspark. Rond de Ark van het Park wordt de werking dit jaar heropgestart met een gezellige, kleinere versie van het wereldfeest.

‘Dit is een logische keuze. Vandaag ziet onze wereld er niet meer hetzelfde uit als in 2019, toen de laatste editie plaatsvond. Deze boodschap willen we ook brengen met dit vernieuwde concept. Op Fiesta Mondial hebben we extra aandacht voor de duurzame ontwikkelingsdoelen, die wij als stadsbestuur hoog in het vaandel dragen. Hiermee zal zowel jong als oud al spelenderwijs kunnen kennismaken.’

Stijn Vanoirbeek, schepen Internationale Samenwerking

Cocktails en zwoele muziek

Daarnaast keren de gesmaakte sterkhouders van de voorbije jaargangen gewoon terug. Zo kan je op 30 juli terecht in het Klein Stadspark voor Bar Mondiale waar de jongeren van IntercambioSO met cocktails en zwoele dansnummers ze zusterstad Nueva Guinea dichter bij Sint-Truiden brengen.

Klein Stadspark

Parkstraat 22
Sint-Truiden, 3800 België
+ Google Maps