Ex-schepenen willen ‘brede school’-concept voor de nieuwe Hasp-O school in de Fabriekstraat.

Ex-schepenen van sport Johnny Vangrieken en Carl Nijssens willen dat de sporthal van de nieuwe vestiging van Hasp-O in de Fabriekstraat wordt opengesteld voor lokale sportclubs, verenigingen en buurtcomités. Maar volgens leden van de meerderheid waren de gesprekken met Hasp-O Centrum hierover al aan de gang.

In 2014 stelde Caroline Gennez haar boek ‘De verschilligen‘ voor. In het boek geeft ze ook haar toekomstvisie weer voor het onderwijs. Gennez wil gaan voor het idee van ‘de brede school.’ In dit soort scholen wordt niet alleen regulier onderwijs gegeven maar kunnen leerlingen ook terecht voor hun buitenschoolse activiteiten zoals muziekles. Onderdeel van het concept is het idee dat een school na de lesuren en tijdens schoolvakanties hun gebouwen (sporthallen, eetzalen, leslokalen, speelplaatsen, etc..) ter beschikking stellen voor lokale sportclubs, (jeugd)verenigingen etc.
Ex-schepenen van sport Johnny Vangrieken en Carl Nijssens willen nu dat dit concept van ‘brede scholen’ ook wordt doorgetrokken naar de nieuwe Hasp-O-sporthal in de Fabriekstraat.

“De nieuwe schoolsite aan de Fabriekstraat met een uitgeruste sporthal biedt hier mogelijkheden
als die naschools zou kunnen worden opengesteld. De ligging van de site is goed omdat ze de
verbinding legt tussen de binnenstad met Nieuw-Sint-Truiden, Wilderen, Gorsem en Duras.
Daarnaast is de zone in volle ontwikkeling en staan er nog bijkomende woonprojecten rondom op
stapel. De nood aan indoor sport- en recreatieruimte zal in deze buurt alleen maar toenemen.”

Johnny Vangrieken & Carl Nijssens

Al akkoorden?

Stad Sint-Truiden heeft via de Truiense Sportdienst al gebruikersakkoorden met het GO! inzake het gebruik van de sporthal in de Jodenstraat. Een van de grootste zalen in onze stad die ook regelmatig voor evenementen gebruikt wordt. Voornamelijk wordt de Jodenstraat echter gebruikt door sportclubs en de Truiense Sportdienst.
De Sportdienst zou al ruim een jaar in gesprek zijn met de leiding van de school om een akkoord te krijgen rond het brede gebruik van de sporthal van Hasp-O Centrum. Volgens Jurgen Reniers (die ook schepen van sport was) behoorde het brede gebruik van de sporthal zelfs tot de voorwaarden voor een Vlaamse subsidie rond het bouwen van de scholen van morgen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!