Feestzaal Aalst krijgt totaalrenovatie in 2022

De stad Sint-Truiden blijft verder investeren in de infrastructuur voor het lokale verenigingsleven. Zo werden de verouderde faciliteiten in Zepperen en Runkelen de voorbije jaren omgebouwd tot eigentijdse ontmoetingscentra: De Veva in Zepperen en Den Andries in Runkelen. In 2022 is de feestzaal in Aalst aan de beurt.

De zaal zal ingericht worden als multifunctioneel gebouw met allerlei innovatieve en duurzame voorzieningen, waarvan de hele lokale gemeenschap gebruik kan maken. Zo zullen er niet alleen voorzieningen zijn om de luchtkwaliteit te meten maar zullen er ook twee oplaadpunten komen voor elektrische voertuigen en fietsen. Deze werkzaamheden kaderen in het Truiense klimaatplan waarbij wordt gestreefd naar een verlaging van de CO2-emissie met 40% tegen 2030.

“We plannen een totaalrenovatie van het gebouw met een vernieuwing van het dak en buitenschrijnwerk, modern sanitair, duurzame ledverlichting, verbeterde luchtkwaliteit, convectoren etc. Daarnaast pakken we ook de parking en riolering aan. Bovendien komen er twee oplaadpunten voor elektrische voertuigen en fietsers.”

Johan Mas, schepen van gebouwen

“Als stadsbestuur hebben we een voorbeeldfunctie en engageren we ons ertoe om onze gemeentelijke gebouwen te onderwerpen aan een doorgedreven energetische renovatie. Met deze renovatie investeren we ongeveer 600.000 euro in kwaliteitsvolle, energiezuinige infrastructuur voor de inwoners en verenigingen van deelgemeente Aalst.”

Ingrid Kempeneers, schepen van duurzaamheid

Verenigingsleven

Schepen Reniers is opgetogen met de investering. Sint-Truiden kent namelijk een actief verenigingsleven die steeds op zoek zijn naar een goed uitgeruste zaal waar ze festiviteiten en andere activiteiten kunnen organiseren. Zeker in de deeldorpen is dit belangrijk. Eerder kregen de gemeentelijke feestzalen in Runkelen en Zepperen al een opknapbeurt.

“We zijn opgetogen dat de gemeenteraad groen licht geeft voor deze infrastructuurwerken. We vinden het immers belangrijk dat we kunnen blijven investeren in het verenigingsleven en lokale dorpsgemeenschappen. De inwoners en verenigingen zullen na de werkzaamheden beschikken over een moderne en energiezuinige feestzaal. Op die manier kunnen we een impuls geven aan het buurtleven van Aalst.”

Jurgen Reniers, schepen van buurtwerking

Volgens schepen Jo François zal de renovatie het stadsbestuur ook heel wat kosten besparen. Er worden namelijk verschillende duurzame ingrepen gepland.

“De geplande renovatiewerken zijn geraamd op 599.592,60 euro exclusief btw. Die investering is ook kostenbesparend. De vaste kosten van bijvoorbeeld verlichting en verwarming zullen aanzienlijk afnemen dankzij duurzame ledverlichting en een betere isolatie van het dak en het buitenschrijnwerk.”

Jo François, schepen van financiën

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!