Fenix Festival: het nieuwste kunstfestival in Sint-Truiden

Vandaag kon je tussen 13u en 17 u op het Cicindriaplein terecht voor het allernieuwste kunstfestival van Sint-Truiden. Het Fenix Festival is een kleinschallig evenement met foodtrucks en kunstzinnige kraampjes.

Het festival kwam er op initiatief van Christine Blomme van Biez’Art een eigenzinnige kunst- en decoratiewinkel die ook workshops verzorgt. Christine startte haar winkel net voor de lockdown en zocht een manier om het leuke plein voor haar deur op een leuke manier te benutten. Initieel wou ze gewoon zelf een standje uitbaten maar al snel bleek dat er interesse was van de kunstenaars wiens werkjes Christine verkoopt in haar winkel.
Wat startte als een informeel idee werd al snel een volwaardig festival dat een frisse wind door de Cicindria shopping deed waaien.

Een waaier aan creativiteit

Christine verzamelde op het Cicindriaplein een brede waaier aan creatievelingen. Van Pierlala en vertegenwoordiging van Popkoor Vocal4’s tot keramisten, specialisten in lasercutting, sapmakers, recyclejuweliers en vele anderen.
Neem zeker een kijkje op het facebookevent via deze link voor een lijst van alle deelnemende kunstenaars en creatievelingen.

Wij maakten alvast wat sfeerfoto’s voor jullie. Onze redactie wenst de organisatie alvast een dikke proficiat en kijkt uit naar een volgende editie! Jij toch ook?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!