Fierheid is groot in Sint-Truiden na Gouden Schoen van Simon Mignolet

Daags na de overwinning van Simon Mignolet op het Gala van de Gouden Schoen, is de fierheid bijna voelbaar voor wie de Truiense binnenstad intrekt. Onze redactie ging langs in de koffiezaak van de bekroonde doelman om de sfeer op te snuiven.

Wanneer we naar de zaak wandelen worden we al direct begroet door medewerkers van de Truiense sportdienst, zij zijn bezig om een spandoek op te hangen voor de viering van Simon Mignolet en Wouter Vrancken, twee Truienaren die werden bekroond op het Gala.

Wouter Vrancken werd gehuldigd als Coach van het Jaar. Simon Mignolet kreeg niet alleen de Gouden Schoen maar ook voor de 4de keer de titel van Doelman van het Jaar. De winst van Mignolet is nog straffer als je bekijkt met hoeveel punten hij de winst binnenhaalde, 684 punten.

“Het was gisterenavond toch nog even spannend voor ons. Zeker ben je nooit tot de uitslag komt. Maar we zijn enorm trots op Simon. Het is een mooie bekroning van typisch Haspengouws hard werken.”

Wouter Mignolet, broer van Simon en uitbater van Twenty Two Coffee

Trotse Truienaren

Ook in de zaak van de broers Mignolet wordt met veel fierheid gesproken over de overwinning. De ene uit dit door een selfie te nemen met een heuse replica van de Gouden Schoen, de ander door een Mignolatte te drinken, een van de signature coffees op de kaart van de zaak.
De klanten kijken uit naar de huldiging van Mignolet en Vrancken die zal doorgaan op 11 februari (16.30 u Heilig Hartplein Sint-Truiden.) Het belooft een grote drukte te worden want ook fans van Club Brugge zullen aanwezig zijn.

Ook Twenty Two Coffee gaat de overwinning vieren. De komende tijd zullen ze een wedstrijd organiseren en er zal een speciale gouden chocolademelk op het menu komen. De zaak heeft een gouden juweel besteld. Mensen moeten het gewicht van het juweel raden en na een schiftingsvraag mag één gelukkige winnaar het juweel mee naar huis nemen.
Bekijk onderaan de foto’s de reportage van TVL.

Instagram