Fierheid is groot in Sint-Truiden na Gouden Schoen van Simon Mignolet

Partners

Daags na de overwinning van Simon Mignolet op het Gala van de Gouden Schoen, is de fierheid bijna voelbaar voor wie de Truiense binnenstad intrekt. Onze redactie ging langs in de koffiezaak van de bekroonde doelman om de sfeer op te snuiven.

Wanneer we naar de zaak wandelen worden we al direct begroet door medewerkers van de Truiense sportdienst, zij zijn bezig om een spandoek op te hangen voor de viering van Simon Mignolet en Wouter Vrancken, twee Truienaren die werden bekroond op het Gala.

Wouter Vrancken werd gehuldigd als Coach van het Jaar. Simon Mignolet kreeg niet alleen de Gouden Schoen maar ook voor de 4de keer de titel van Doelman van het Jaar. De winst van Mignolet is nog straffer als je bekijkt met hoeveel punten hij de winst binnenhaalde, 684 punten.

“Het was gisterenavond toch nog even spannend voor ons. Zeker ben je nooit tot de uitslag komt. Maar we zijn enorm trots op Simon. Het is een mooie bekroning van typisch Haspengouws hard werken.”

Wouter Mignolet, broer van Simon en uitbater van Twenty Two Coffee

Trotse Truienaren

Ook in de zaak van de broers Mignolet wordt met veel fierheid gesproken over de overwinning. De ene uit dit door een selfie te nemen met een heuse replica van de Gouden Schoen, de ander door een Mignolatte te drinken, een van de signature coffees op de kaart van de zaak.
De klanten kijken uit naar de huldiging van Mignolet en Vrancken die zal doorgaan op 11 februari (16.30 u Heilig Hartplein Sint-Truiden.) Het belooft een grote drukte te worden want ook fans van Club Brugge zullen aanwezig zijn.

Ook Twenty Two Coffee gaat de overwinning vieren. De komende tijd zullen ze een wedstrijd organiseren en er zal een speciale gouden chocolademelk op het menu komen. De zaak heeft een gouden juweel besteld. Mensen moeten het gewicht van het juweel raden en na een schiftingsvraag mag één gelukkige winnaar het juweel mee naar huis nemen.
Bekijk onderaan de foto’s de reportage van TVL.

Lees ook

Truienaar is kandidaat voorzitter Open VLD

Truienaar Maxime Natus is kandidaat voorzitter bij Open VLD. De jonge Truienaar is momenteel actief als lid van de studiedienst van de partij.

Onderzoek naar voormalig Truiens schepen Jelle Engelbosch afgerond en geseponeerd

Na een uitgebreid onderzoek van meer dan anderhalf jaar heeft het parket besloten om geen vervolging in te stellen tegen Jelle Engelbosch met betrekking...

Cinema Cameo komt terug

Na de sluiting van Cinema Cameo komt Trudo Carlier met leuk nieuws: de cinema zal opnieuw zijn deuren openen, en dat in samenwerking met...

Instagram

Goed nieuws voor de Truiense filmliefhebbers!πŸŽ₯

Cinema Cameo gaat weer open en dat in samenwerking met de Lumière Group. Deze baten
Breaking! Cinema Cameo zal opnieuw openen! πŸŽ₯

Cinema Cameo zal rond kerst of begin 2025 opnieuw openen. Dat maakten ze vandaag
Truiense handelaar denkt aan verdere stappen tegen stadsbestuur na weigering evenement in Minderbroederskerk.β›ͺ️

Peter Landerloos, eigenaar van Hooch Sint-Truiden, denkt aan
Marleen Thys, gemeenteraadslid voor Vooruit, stopt met de lokale politiek. πŸ“°

Marleen Thys, Truiens gemeenteraadslid, stopt met de gemeentelijke politiek. Dat
Vandaag 4 juli gaan de Parkies van start met L’Adele. 🎀

Ga jij kijken naar een van de voorstellingen in β€˜t
Nieuw speelpleintje geopend aan de Burcht van Brustem! πŸ¦„

Aan de Burcht van Brustem werd vandaag een nieuw speelpleintje geopend! Het
Maison Folie, de nieuwe zomerbar aan het Truiense Speelhof, is open! πŸ˜Žβ˜€οΈ

De zomerbar biedt een mooie rustplek in het midden
π—§π—Ώπ˜‚π—Άπ—²π—»π˜€π—² π˜ƒπ—²π—Ώπ—Έπ—Άπ—²π˜‡π—Άπ—»π—΄π˜€π—Έπ—Όπ—Όπ—Ώπ˜π˜€ π—»π—²π—²π—Ίπ˜ π˜π—Όπ—².🌑

Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester en parlementslid, maakte bekend dat hij lijsttrekker is voor de lokale verkiezingen van
Truienaar opgepakt op de Grote Markt na conflict over onbetaalde rekening. ⛓️‍πŸ’₯

Een 29-jarige man werd op woensdag 26 juni opgepakt

Advertentie

Nieuwsbrief