‘Foei, minister!’ in Theater De Roxy

Vanaf vrijdag 5 mei kan je in Theater De Roxy terecht voor hun nieuwste stuk ‘Foei, minister,’ een komedie van Ray Cooney. In het stuk zullen we niet alleen Gunter Reniers aan het werk zien maar ook Céline Malyster, bekend van onder andere gastrollen in o.a. ‘Familie’ en ‘Thuis’ en presentatieklussen voor TV-Limburg, ROB en Kanaal Z.

Een minister vertelt zijn vrouw dat hij een marathonzitting in het parlement moet bijwonen en daarvoor blijft overnachten in Brussel. Hij heeft echter een afspraak met zijn maîtresse in een hotel. Ze bereiden zich voor op een romantische nacht, maar ontdekken tot hun grote verbijstering een lijk in hun hotelkamer. De minister, die bang is dat zijn affaire zal uitlekken, laat zijn kabinetschef komen om hem te helpen het lijk te laten verdwijnen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Voor Reniers en Malyster is het een blij weerzien. Toen zij meedeed aan Miss Belgian Beauty was Reniers haar media-peter. Als Truienaren onder elkaar vormden ze onmiddellijk een klik.

“We zijn elkaar al die tijd blijven volgen. Vorig seizoen speelden we al samen in ‘Met 5 in bed’ van Yves Caspar. Dat was echt een schot in de roos! Het is dus fijn om nu opnieuw samen te mogen werken. Céline is een erg talentvolle en knappe vrouw die bruist van de ideeën!”

Gunter Reniers, Theater De Roxy

“Acteren is iets wat ik altijd graag gedaan heb. Ik sta ook regelmatig op de planken bij theatergroep Pol Stas. En ik zie dat mijn
zoon Max de microbe ook te pakken heeft. Als hij optreedt, kijk ik vol trots toe!”

Céline Malyster, onderneemster

Tweede keer voor Reniers

In 2008 stond ‘Foei, minister,’ op de planken in het Antwerpse theater Elckerlyc, en ook toen was Gunter Reniers één van de acteurs. Reniers:

”Ja, dat klopt. Ik heb niets dan fijne herinneringen aan die tijd. Gert Verhulst speelde de minister en Peter Van De Velde was hotelmanager. Ik herinner mij ook nog een naakte Peter Bulckaen. (lacht). Deze drie heren zijn er deze keer niet bij, maar ik ben er zeker van dat we met onze getalenteerde Limburgse cast even erg op de lachspieren zullen werken.”

Gunter Reniers, Theater De Roxy

Foei, minister!’ van 5 tot en met 27 mei in Theater De Roxy, Rijschoolstraat 51, 3800 St-Truiden.
Tickets en info www.deroxy.be

De cast voor ‘Foei, minister,” bestaat uit:

Kevin Caers, Gunter Reniers, Céline Malyster, Bart Daenen, Didier Bessemans, Maryse Boffin, Steve Michiels, Nele Vissers e.a.
Regie: Kevin Caers

© De Roxy

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!