Freinetschool Het Wijdeland in Brustem huldigde nieuwe tuin in!

De Freinetschool Het Wijdeland in Brustem organiseerden vandaag een tuinfeest voor al hun leerlingen en de ouders. Zij maakten van het moment gebruik om hun nieuwe tuin voor te stellen.

Het was al even geleden dat ouders een gezellig moment samen het schoolteam had gehad. De opkomst op het tuinfeest was dan ook enorm. Een teken van de warme gemeenschap die rond Het Wijdeland is ontstaan.
Opvallend was de aanwezigheid van verschillende directeurs van andere Truiense scholen. Zij kwamen hun collega’s feliciteren met hun goede werk.

Tuinproject

En een proficiat is zeker op zijn plaats. Het team van Het Wijdeland is al sinds 2014 druk in de weer met het vergroenen van hun schooldomein. Zij konden dit project realiseren met oa een subsidie van 24.000 euro van provinciaal natuurpunt. Ook de scholengroep (Scholengroep 13) droeg zijn steentje bij.
Het resultaat is een tuin vol beleving met oog voor biodiversiteit.

Ruimte voor creativiteit en kippen?

De vergroening van de school stopt niet bij de tuintjes. Zo is er een heus openluchttheater waar creatievelingen hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan. het ganse domein is ook voorzien van verschillende speeltuigen.

Gedeputeerde Bert Lambrechts gaf het Wijdeland verschillende complimenten over hun sterke dossier en het feit dat zij bleven doorzetten om hun visie voor hun school waar te maken.
Schepen van flankerend onderwijs Hilde Vautmans deelde ook haar enthousiasme voor het project.

“Kinderen moeten buiten kunnen ravotten. Laat ze maar goed buiten vuil worden en het vele groen van onze fruitstreek ontdekken.
Als hoofdstad van Haspengouw moeten wij in Sint-Truiden de natuur zo dicht mogelijk bij kinderen brengen. Hier in Het Wijdeland zijn daar al goede stappen toe gezet.”

Hilde Vautmans, schepen van flankerend onderwijs.

De schepen had nog een verassing in petto voor de school. Ze meende dat elke goeie groene school de mogelijkheid moet hebben om kippen te houden. Daarom beloofde ze ervoor te zorgen dat er binnenkort op het Wijdeland kippen zouden komen.

Bekijk hieronder een sfeervideo van de dag!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!