Freinetschool reageert op heisa rond oude muziekschool

De nieuwe Freinetschool die een bod uitbracht op de oude muziekschool in de Leopold II straat, reageerde deze week via sociale media. De school wou de gemoederen bedaren na bezorgde reacties van buurtbewoners.

De oude muziekschool staat al even te koop. Tot nu toe kwam er maar één bod op het gebouw en dat is deze van het team achter de Freinetschool.
Een feit dat al tot vele scherpe reacties leidde op sociale media. Buurtbewoners vrezen namelijk dat de verkeerssituatie in hun straat moeilijk en zelfs gevaarlijk zal worden bij aanvang en einde van de schooldag indien de Freinetschool zich zal settelen in het gebouw.

Lees hieronder de reactie van het scholenteam.

Gemeenteraad

Schepen Jelle Engelbosch bevestigde aan onze redactie dat er een bod is gedaan en dit op de gemeenteraad van Sint-Truiden op 25 oktober zal voorliggen.
Hij meldt er echter bij dat het daarna aan de koper is om te communiceren en dat ook zij verantwoordelijk zijn voor het aanvragen van de nodige vergunningen.

Voor de volledige agenda van de vergadering kan je klikken op deze link. Hieronder kan je de tekst van het agendapunt vinden. De kans is groot dat het bod goedgekeurd wordt.

014 Verkoop muziekacademie gelegen in de Leopold II straat nr. 3 en 5: bod – Goedkeuring
Het college van burgemeester en schepenen heeft ter zitting van 22 januari 2021 beslist de muziekacademie te
verkopen conform procedure 1: de vervreemding geschiedt door de lokale vastgoedmakelaars die zich inschreven
op de voor dit doeleind specifiek op te stellen co-exclusieve verkoopopdracht. De erkende immo-kantoren van SintTruiden werden aangeschreven en konden tot uiterlijk 16 september 2021 een bod uitbrengen. Het te vervreemden goed werd op de eigen stadswebsite gepubliceerd met de te volgen procedure. Er werd 1 bod genoteerd van 650.000euro voor het huis, de school en de tuin. Uit het schattingsverslag blijkt dat de geschatte prijs 640.000 euro bedraagt. Aan de raad wordt voorgesteld om het formeel bod van 650.000 euro te aanvaarden.

UPDATE!

Het bod voor de oude muziekschool werd op de gemeenteraad van 25 oktober unaniem goedgekeurd. Geen enkele fractie deed een aanvullende tussenkomst.