Gedwongen verhuis voor 14 bewoners van Triamant. STVV steekt hart onder de riem

Partners

Veertien zorgbehoevende bewoners van Triamant in Velm moesten op vrijdag 21 juli hun appartement verlaten. Dat besliste het departement Zorg. De overheidsinstantie kwam tot die conclusie nadat het bedrijf achter Triamant de boeken neerlegde. De bewoners reageren geschokt. Ze kregen het nieuws amper twee dagen van tevore te horen.

De bewoners hadden tot 17 u op vrijdag 21 juli de tijd om hun woningen bij Triamant te verlaten. Hun zorg kan namelijk niet meer gegarandeerd worden.
In juni nam het Truiense Zorgbedrijf de kosten op zich voor de zorg van enkele zwaar zorgbehoevende bewoners van Triamant. Ook nadat het bedrijf de boeken neerlegde bleef het Truiense Zorgbedrijf deze kosten dragen en kwamen er ook Truiense vrijwilligers helpen om alle inwoners van maaltijden te voorzien etc.
De kosten voor Sint-Truiden liepen echter op tot 1000 euro per dag. Iets wat niet op de lange termijn draagbaar was. Daarom klopte de stad al snel aan bij het departement Zorg. Deze zouden de kosten van de zorg op zich nemen. Echter omdat zij deze zorg niet konden blijven garanderen, gingen ze over tot een verhuis van de meest zorgbehoevende bewoners.

Illegale assistentie-woningen

De 20 zwaar zorgbehoevende bewoners woonden in assistentie-woningen van Triamant. Het bedrijf had echter al lang geen vergunning meer voor deze woningen en boden dus op niet-geregistreerde wijze woningen aan met zorg-assistentie. Het Departement Zorg ging dan ook over tot de sluiting van deze woningen en gingen zo snel mogelijk op zoek naar alternatieven voor de bewoners. Een zware pil voor hen om te slikken. In HBVL getuigen enkelen van hen over de stress die ze ervaren omdat ze nu in een volledig nieuwe omgeving terecht komen en bekende gezichten zoals deze van hun zorgkundigen vaarwel moeten zeggen. (Bron)
Voor de resterende zwaar zorgbehoevende bewoners wordt nog een oplossing gezorgd.

Gebaar van STVV

Ondertussen maakte STVV bekend dat zij de bewoners van Triamant willen uitnodigen om de eerste match tegen Standard bij te wonen. Ze hopen op deze manier de bewoners een hart onder de riem te steken.

“STVV is een volksclub. En in Haspengouw zorgen we voor elkaar. Het is dan ook vanzelfsprekend dat wij er zijn voor onze supporters, zowel in goede als in slechte tijden. Daarom nodigen we de inwoners en medewerkers van zorgcomplex Triamant uit om de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen gratis bij te wonen. Zo kunnen zij even ontspannen en de zinnen verzetten in deze bewogen periode.”

Bert Stas, brandmanager STVV

Bij de bewoners van Triamant in Velm wordt de uitnodiging alvast warm onthaald.

© STVV

Lees ook

Truienaar is kandidaat voorzitter Open VLD

Truienaar Maxime Natus is kandidaat voorzitter bij Open VLD. De jonge Truienaar is momenteel actief als lid van de studiedienst van de partij.

Onderzoek naar voormalig Truiens schepen Jelle Engelbosch afgerond en geseponeerd

Na een uitgebreid onderzoek van meer dan anderhalf jaar heeft het parket besloten om geen vervolging in te stellen tegen Jelle Engelbosch met betrekking...

Cinema Cameo komt terug

Na de sluiting van Cinema Cameo komt Trudo Carlier met leuk nieuws: de cinema zal opnieuw zijn deuren openen, en dat in samenwerking met...

Instagram

Goed nieuws voor de Truiense filmliefhebbers!🎥

Cinema Cameo gaat weer open en dat in samenwerking met de Lumière Group. Deze baten
Breaking! Cinema Cameo zal opnieuw openen! 🎥

Cinema Cameo zal rond kerst of begin 2025 opnieuw openen. Dat maakten ze vandaag
Truiense handelaar denkt aan verdere stappen tegen stadsbestuur na weigering evenement in Minderbroederskerk.⛪️

Peter Landerloos, eigenaar van Hooch Sint-Truiden, denkt aan
Marleen Thys, gemeenteraadslid voor Vooruit, stopt met de lokale politiek. 📰

Marleen Thys, Truiens gemeenteraadslid, stopt met de gemeentelijke politiek. Dat
Vandaag 4 juli gaan de Parkies van start met L’Adele. 🎤

Ga jij kijken naar een van de voorstellingen in ‘t
Nieuw speelpleintje geopend aan de Burcht van Brustem! 🦄

Aan de Burcht van Brustem werd vandaag een nieuw speelpleintje geopend! Het
Maison Folie, de nieuwe zomerbar aan het Truiense Speelhof, is open! 😎☀️

De zomerbar biedt een mooie rustplek in het midden
𝗧𝗿𝘂𝗶𝗲𝗻𝘀𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗸𝗶𝗲𝘇𝗶𝗻𝗴𝘀𝗸𝗼𝗼𝗿𝘁𝘀 𝗻𝗲𝗲𝗺𝘁 𝘁𝗼𝗲.🌡

Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester en parlementslid, maakte bekend dat hij lijsttrekker is voor de lokale verkiezingen van
Truienaar opgepakt op de Grote Markt na conflict over onbetaalde rekening. ⛓️‍💥

Een 29-jarige man werd op woensdag 26 juni opgepakt

Advertentie

Nieuwsbrief