Geen Eis Bear Bar meer in Sint-Truiden. Stad trekt kaart lokale horeca

In 2019 was er veel te doen rond de aanwezigheid van de Eis Baer Bar in Sint-Truiden. Het après-ski concept nestelde zich op het Minderbroedersplein in november en bleef tot eind februari. En dat was niet naar de zin van lokale horeca en buurtbewoners.

Wekelijks werd de hut wel in het lokale nieuws vernoemd omdat er klachten waren van buurtbewoners over geluidsoverlast, dronken mensen op straat etc. Ook de lokale horeca zag het concept niet echt zitten.
Het stadsbestuur kiest nu bewust voor de lokale horecaondernemers en gaf geen nieuwe vergunning aan het evenementenbureau Star Group. Dat melden waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch en schepen van lokale middenstand Johan Mas.

Lokale horeca tevreden

In HBVL reageert voorzitter van Horeca Sint-Truiden Koen Francis positief op de beslissing. Hij zegt ook dat er al is samengezeten met Shop & the City om een goed alternatief te verzinnen voor de eindejaarsperiode. Al staan deze plannen nog maar in de kinderschoenen.
De lokale horeca blijft ondertussen niet stilzitten op vlak van evenementen. Zo hebben Cosmocafé, Chicaz Beauty Bar en ’t Bistroke de handen in elkaar geslagen voor een heus EK evenement. Met hun Red Devil District bieden ze lekker eten en randanimatie (make-up stand etc) aan in een gezellige EK settingen waar mensen de match kunnen volgen.

Hun voorbeeld wordt gevolgd door verschillende horecazaken die een totaalconcept aanbieden voor een leuke EK avond.

Sint-Truiden Evenementenstad

Star Group reageert ondertussen gelaten op het nieuws. Zij hadden gehoopt op een nieuwe vergunning zodat ze op een locatie buiten het centrum hun blokhut konden installeren om deze dan doorheen het jaar te verhuren aan lokale verenigingen.

Het valt nog te zien hoeveel verenigingen na twee jaar stilliggen weer zullen starten met de traditionele Truiense activiteitenkalender. (Spiegeltenten waar zijn jullie!) Zeker is wel dat er aan drive bij verenigingen, lokale horeca en stadsdiensten goesting genoeg is om van start te gaan. Zo wordt Sint-Truiden niet alleen een winkel, sport en terrasstad maar ook een evenementen stad. En misschien zelfs nog meer dan ze was voor corona.


Instagram