Geen kerstmarkt met (drank)standjes maar wel gezelligheid

Partners

Vandaag vatte Radio 2 Limburg post op de Truiense Grote Markt. Verschillende handelaren mochten er het woord nemen in de uitzending over hoe zij als kleinhandelaar het verschil maken. Ook Shop & the City was aanwezig en gaf uitleg over de kerstmarkt.

Shop & the City wou de warmte en nostalgie van kerst dit jaar naar Sint-Truiden brengen met een heuse elfenboom op de Groenmarkt die niet alleen als kerstbar zou dienen maar ook een mooie achtergrond zou zijn voor het warmste plein van Vlaanderen. De middenstandsorganisatie haalt zijn inspiratie uit New York waar kerstversiering en gezelligheid hangt die over heel de wereld gekend is.

De boom/bar zou sfeer brengen aan de schaatsbaan en de standjes die op de markt zouden staan. Door het toenemend aantal coronabesmettingen kan dit geheel echter niet doorgaan. Sint-Truiden volgt daarin steden als Leuven, Gent en Genk die hun eindejaarsevenementen hebben afgebouwd.

Foto Robyns bestaat 70 jaar en mocht op Radio 2 uitleg geven over hoe zij als kleine foto- en electronica speciaalzaak het verschil maken tussen de vele online retailers.

Schaatsbaan is een zekerheid

De elfenboom, die ontworpen wordt door Wood Design, zal volgend jaar worden gebruikt. De standjes waar normaal gezien drank en kerstspulletjes in verkocht gingen worden, maken plaats voor kleine chaletjes waar de bezoekers van de schaatsbaan zich kunnen omkleden. Want de schaatsbaan zal er zeker staan.
Samen met een gezellige inkleding, straatanimatie en een goede samenwerking met de lokale handelaren, zal Shop & the City de eindejaarsfeer in onze stad brengen.
Eline Dessers, centrummanager van Sint-Truiden, benadrukt dat er veel wil is bij zowel stadsbestuur als handelaren om te zoeken naar alternatieve activiteiten om kerst in onze stad gezellig te maken.

“Ik denk dat we samen met heel de stad op dezelfde lijn zitten dat we moeten uitdragen dat Sint-Truiden een gezellige stad is in december… maar ook eigenlijk altijd! We gaan de koppen bijeen steken en doen wat we kunnen doen en dat is volop inzetten op straatanimatie, gezelligheid en nostalgische sfeer. Dingen die we u allemaal wel kunnen gebruiken.”

Eline Dessers, centrummanager/manager Shop & the City

Beluister hieronder het fragment van radio 2 Limburg.

Lees ook

Truienaar is kandidaat voorzitter Open VLD

Truienaar Maxime Natus is kandidaat voorzitter bij Open VLD. De jonge Truienaar is momenteel actief als lid van de studiedienst van de partij.

Onderzoek naar voormalig Truiens schepen Jelle Engelbosch afgerond en geseponeerd

Na een uitgebreid onderzoek van meer dan anderhalf jaar heeft het parket besloten om geen vervolging in te stellen tegen Jelle Engelbosch met betrekking...

Cinema Cameo komt terug

Na de sluiting van Cinema Cameo komt Trudo Carlier met leuk nieuws: de cinema zal opnieuw zijn deuren openen, en dat in samenwerking met...

Instagram

Goed nieuws voor de Truiense filmliefhebbers!πŸŽ₯

Cinema Cameo gaat weer open en dat in samenwerking met de Lumière Group. Deze baten
Breaking! Cinema Cameo zal opnieuw openen! πŸŽ₯

Cinema Cameo zal rond kerst of begin 2025 opnieuw openen. Dat maakten ze vandaag
Truiense handelaar denkt aan verdere stappen tegen stadsbestuur na weigering evenement in Minderbroederskerk.β›ͺ️

Peter Landerloos, eigenaar van Hooch Sint-Truiden, denkt aan
Marleen Thys, gemeenteraadslid voor Vooruit, stopt met de lokale politiek. πŸ“°

Marleen Thys, Truiens gemeenteraadslid, stopt met de gemeentelijke politiek. Dat
Vandaag 4 juli gaan de Parkies van start met L’Adele. 🎀

Ga jij kijken naar een van de voorstellingen in β€˜t
Nieuw speelpleintje geopend aan de Burcht van Brustem! πŸ¦„

Aan de Burcht van Brustem werd vandaag een nieuw speelpleintje geopend! Het
Maison Folie, de nieuwe zomerbar aan het Truiense Speelhof, is open! πŸ˜Žβ˜€οΈ

De zomerbar biedt een mooie rustplek in het midden
π—§π—Ώπ˜‚π—Άπ—²π—»π˜€π—² π˜ƒπ—²π—Ώπ—Έπ—Άπ—²π˜‡π—Άπ—»π—΄π˜€π—Έπ—Όπ—Όπ—Ώπ˜π˜€ π—»π—²π—²π—Ίπ˜ π˜π—Όπ—².🌑

Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester en parlementslid, maakte bekend dat hij lijsttrekker is voor de lokale verkiezingen van
Truienaar opgepakt op de Grote Markt na conflict over onbetaalde rekening. ⛓️‍πŸ’₯

Een 29-jarige man werd op woensdag 26 juni opgepakt

Advertentie

Nieuwsbrief