Geklemde ree weer op vrij poten

Deze morgen omstreeks 7 u merkte een treinreiziger net buiten het station van Sint-Truiden een ree op die geklemd zat tussen een hek. Animal Rescue Service en de hulpdiensten werden gecontacteerd.

Het dier had waarschijnlijk geprobeerd om via de parking van De Lijn zijn weg terug naar de natuur te vinden. De ree liep vooral schaafwonden op en kon na zijn bevrijding in een natuurgebied worden vrijgelaten.
Het is niet vreemd dat we rond deze tijd van het jaar veel rondzwervende reeën zien. De groepen die samenklitten in de winter worden uit elkaar gedreven omdat moeders rond deze tijd van het jaar plaats moeten maken voor de jongen die eraan komen.


Wie een dier in nood aantreft, kan contact opnemen met de Animal Rescue Service op 0499 89 98 99. Voor meer informatie over de vzw kan je terecht op hun website. Via deze weg kan je ook verwaarloosde dieren melden.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!