Genieten van cultuur onder de Abdijtoren tijdens de Zomeravonden van CC de Bogaard

Cultuurcentrum de Bogaard trekt de komende dagen naar buiten en brengt nog tot 15 augustus cultuur onder de abdijtoren. Dit op het kerkveld achter de toren. Op de affiche muziek, theater, poëzie en comedy.

Een podium en 200 coronaveilige zitplaatsen vormen het decor voor een intiem cultureel tuinfeest in het hart van de stad. Het kerkveld van de Abdijsite wordt tijdelijk omgevormd tot een prachtige openluchtschouwburg voor cultuurcentrum de Bogaard. Het is een unieke historische locatie om te genieten van toptalent van Belgische bodem. Op dinsdag 10 augustus beten Warre Borgmans en Katelijne Verbeke de spits af met een inspirerende theatervoorstelling.


Gevarieerd aanbod

Op de affiche staat veel muziek met Astrid Stockman, Meskerem Mees en Naima Joris. Verder ook poëzie met Delphine Lecompte en comedy met Amelie Albrecht en Raf Coppens, die last minute Bas Birker zal vervangen. Op zondagnamiddag zijn er familievoorstellingen voor de kleinsten vanaf 6 jaar.

“Het is vooral uitkijken naar Naima Joris. Zij werd na verschillende samenwerkingen als backing vocalist bij o.a. Isbells en Raymond van het Groenewoud als gastzangeres gevraagd bij haar vader en jazzmuzikant Chris Joris om haar stem verder te ontdekken als leadzangeres. Het grote publiek kent haar sinds deze zomer als de dame achter de piano bij het één-programma Vive Le Vélo. Natuurlijk zijn ook de andere voorstellingen zeker de moeite. Dat bewijst onze ticketverkoop; die loopt als een trein.”

Jurgen Reniers, schepen van cultuur
Op dinsdag 10 augustus beten Warre Borgmans en Katelijne Verbeke de spits af met een inspirerende theatervoorstelling.


Opnieuw schouwburgvoorstellingen vanaf september

Het buitentheater is een goede tussenfase om cultuurliefhebbers op een coronaproof manier te laten genieten van het aanbod van CC de Bogaard. Vanaf september kan je in CC de Bogaard terecht voor een nieuw programma. Je kan het al bekijken op de website van CC de Bogaard en in het huis-aan-huis magazine dat zal worden rondgebracht in Sint-Truiden.

Ontdek het volledige programma van de Zomeravonden op debogaard.be. Tickets kosten 10 euro per avond en zijn te koop via www.debogaard.be

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!