Getroffen appartementen Platanus moeten worden afgebroken

Na analyse van experten blijkt dat de getroffen appartementen van residentie Platanus aan Parc du Sud, moeten worden afgebroken. Dat meldt HBVL.

Vorig jaar in juli moesten bewoners van de appartementen nog met spoed hun woonst verlaten omdat er instortingsgevaar was. Bij 26 appartementen werd namelijk bruinrot vastgesteld. Deze werd veroorzaakt door de unieke manier waarin de appartementen zijn opgebouwd. De woningen zijn opgetrokken met houten panelen. Tijdens de winter bleven deze onbeschermd in de buitenlucht liggen. Volgens het onderzoek van HBVL journalist Thomas Jansen mochten de houtpanelen in principe nat worden. Maar deze moesten eerst grondig drogen voordat ze gebruikt werden in een constructie.
Dit gebeurde bij residentie Platanus niet waardoor er verrotting optrad en de appartementen onbewoonbaar werden.

Meer dan 5 miljoen euro

De afbraak van de appartementen blijkt nu volgens de gerechtsdeskundige de enige oplossing voor de woningen. Kostprijs 143.000 euro. Een bedrag dat de eigenaars nu zullen voorschieten.
De rechter zal nu moeten oordelen over het verslag. Hierin worden ook de verantwoordelijken aangeduid die de kosten op zich moeten nemen. Het gaat dan niet alleen over het terugbetalen van de afbraakkosten maar ook de kosten van de heropbouw, de misgelopen huurinkomsten, etc.
Zowel de aannemer als de architect van de residentie zouden 2,8 miljoen euro per persoon moeten betalen.
Of de gedeputeerden van de residenten ooit dat geld zullen zien is nog maar de vraag.

Lees het volledige artikel van HBVL hier.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!