Gezelligheid troef tijdens Truiense Dag van de Buren

Op vrijdag 27 mei werd de Dag van de Buren opnieuw uitbundig gevierd. Het vertrouwde concept bracht op meer dan 50 locaties verspreid over gans Sint-Truiden buren bij mekaar voor een gezellig onderonsje. Overal doken buiten de stoeltjes op voor een leuke avond onder buren.

Je spreekt een plaats en tijdstip af met je buren, iedereen brengt zijn eigen stoel mee, een drankje (of een paar) en eventueel iets om te knabbelen. Dat is het eenvoudige, maar supergezellige opzet van de Dag van de Buren. Ondertussen is de Dag van de Buren uitgegroeid tot een vaste waarde in Sint-Truiden. Dit jaar namen maar liefst 53 buurten deel.

‘Samen met de coördinator Buurtwerking ben ik bij verschillende initiatieven de gezellige sfeer gaan opsnuiven. Het doet deugd om te zien dat zoveel buren samenkomen om een praatje te slaan en te genieten van de kleine dingen in het leven. De sfeer zat er overal goed in!’

Stijn Vanoirbeek, schepen van Wijk- en Dorpszaken

Voor de initiatiefnemers stond een gratis feestpakket klaar met allerhande ingrediënten voor een geslaagde avond. In het ‘Dag van de Buren-pakket’ zat een fles FairTrade-wijn, een kartonnetje lokaal geperst appelsap, allerlei knabbels, een slinger met vlagjes, onderleggers en servetten.

Mènne geboer is de beste

Goede buren zorgen voor elkaar met een glimlach of een vriendelijk woord. Ze steken een handje toe waar nodig of zetten zich in voor hun buurt.

‘Onder het motto ‘Mènne geboer is de beste’ konden Truienaars een buur nomineren die zich bijzonder inzet voor de buurt. Het zijn de mensen die een wijk doen leven. Zij zijn het hart van de gemeenschap en creëren zorgzame buurten.’

Stijn Vanoirbeek, schepen Wijk- en Dorpszaken

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!