GO! Atheneum Sint-Truiden campus Speelhof en GO! Het Wijdeland  schenken 150 rugzakjes vol dromen aan Oekraïense leeftijdsgenoten 

Partners

De leerlingen van GO! Atheneum Sint-Truiden en GO! Het  Wijdeland doken de afgelopen week in hun kasten op zoek naar hun vroegere schooltas en nog  mooie spullen die ze niet meer gebruiken. Zo maakten ze samen met hun klastitularissen maar  liefst 150 rugzakjes vol dromen.

Na een kleine opruimbeurt vulden de leerlingen verschillende rugzakken met schrijfgerief, knuffels, kaartspelen, schriften en spelletjes maar ook met verzorgingsproducten zoals zeep, maandverband,  parfum, pleisters en zelfs plaktattoos. Samen spraken ze op voorhand af wie wat meebracht. Zo  bleken ze nog veel ongebruikte en goede tweedehands spullen thuis te hebben staan. Er mocht  uiteraard niets aangekocht worden.  

De actie ‘Een Rugzak vol Dromen,’ werd opgestart door Kinderpsycholoog Wendy de Pree en haar dochter Janneke Lens, 13 jaar. Met deze actie willen ze kinderen in België de kans geven om écht iets te doen voor leeftijdsgenootjes die hun land door de oorlog In Oekraïne hebben moeten ontvluchten.

We zijn blij dat deze spullen een nieuwe toekomst krijgen. We hebben 80 rugzakjes als doel voorop gesteld. Ik ben erg trots dat het aantal uiteindelijk bijna verdubbeld is! Deze actie brengt ook de hele school dichter bij mekaar. Het is absoluut een teken van verbondenheid en solidariteit.

Ninie Coemans


Daarnaast ontwierpen de leerlingen ook kaartjes tijdens de lessen plastische opvoeding waardoor er in elke rugzak een kaart met een boodschap van hoop zit.

Samenwerking

Intussen werd het inzamelpunt van ‘Een Rugzak Vol Dromen’ gesloten door de grote toestroom. Zij zorgen enkel nog voor de verdeling naar hulporganisaties. Daarom nam de school contact op met de stad Sint-Truiden om de rugzakjes te verdelen onder de opvanggezinnen.

“We hebben als stad een infomoment georganiseerd voor alle Oekraïense gezinnen met leerplichtige kinderen en je kon de dankbaarheid duidelijk merken! Veertig kinderen zijn nu al tevreden huiswaarts kunnen stappen na deze zeer mooie acties van beide scholen.”

Jeroen Cops, deskundige flankerend onderwijs Sint-Truiden

Lees ook

Geen kartel maar strategische keuze. Groen Sint-Truiden reageert na aankondiging WOW

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober zal Groen Sint-Truiden geen eigen lijst indienen. Het enige gemeenteraadslid van de partij heeft de keuze gemaakt om...

Christian Lattanzio wordt nieuwe coach van STVV

Achter de schermen werkten de sportieve beleidsmakers van STVV de voorbije weken hard aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Dat mondt vandaag uit...

WOW Sint-Truiden stelt eerste kandidaten voor waaronder Groen kopstuk Peter van...

WOW Sint-Truiden is naast Open VLD Sint-Truiden de eerste politieke partij die ons al een glimp van hun lijst gunt. Opvallende aanwezigen op de...

Instagram

WOW Sint-Truiden stelt eerste tien kandidaten voor.🗳

Na Open VLD Sint-Truiden geeft nu ook WOW inkijk in hun lijst voor de
Midweek, Dansplan en meer groen!✨

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar in Sint-Truiden, heeft zijn deuren weer geopend. Dit jaar vullen ze
𝘾𝙧𝙚𝙖𝙩𝙞𝙚𝙫𝙚 𝙯𝙤𝙢𝙚𝙧𝙗𝙖𝙧 𝙑𝙧𝙞𝙟𝙨𝙩𝙖𝙖𝙩 𝘼 𝙤𝙥𝙚𝙣𝙩 𝙫𝙖𝙣𝙖𝙫𝙤𝙣𝙙 𝙯𝙞𝙟𝙣 𝙙𝙚𝙪𝙧𝙚𝙣! 🥳

De zomerbar verhuisde voor deze editie van het verlaten schoolgebouw Atheneum in
Sint-Truiden kleurt geel na de nationale verkiezingen van 9 juni. 🗳

Vlaams Belang heeft zich afgelopen zondag gebombardeerd tot de grootste
Actievoerder Filip Ectors werd daarstraks gevraagd te vertrekken aan het kiesbureau van de Gazo. 📊

De man was actie aan het
Fijne vaderdag aan alle papa’s! 😍

#vaderdag
Morgen is het zover!
Dan trekken we met z’n allen naar de stembus. 🗳️☑️

Heb je nog vragen of ben je het
Een actie tegen 💩

Nog tot 12 u kan je gratis een foto met je hond laten nemen op het Damiaanplein.
Een warm licht voor alle studenten! 🕯️

In de hoofdkerk brandt de Trudofederatie een kaars voor de blok.
Alle kleine beetjes

Advertentie

Nieuwsbrief