GO! Atheneum Sint-Truiden campus Speelhof en GO! Het Wijdeland  schenken 150 rugzakjes vol dromen aan Oekraïense leeftijdsgenoten 

De leerlingen van GO! Atheneum Sint-Truiden en GO! Het  Wijdeland doken de afgelopen week in hun kasten op zoek naar hun vroegere schooltas en nog  mooie spullen die ze niet meer gebruiken. Zo maakten ze samen met hun klastitularissen maar  liefst 150 rugzakjes vol dromen.

Na een kleine opruimbeurt vulden de leerlingen verschillende rugzakken met schrijfgerief, knuffels, kaartspelen, schriften en spelletjes maar ook met verzorgingsproducten zoals zeep, maandverband,  parfum, pleisters en zelfs plaktattoos. Samen spraken ze op voorhand af wie wat meebracht. Zo  bleken ze nog veel ongebruikte en goede tweedehands spullen thuis te hebben staan. Er mocht  uiteraard niets aangekocht worden.  

De actie ‘Een Rugzak vol Dromen,’ werd opgestart door Kinderpsycholoog Wendy de Pree en haar dochter Janneke Lens, 13 jaar. Met deze actie willen ze kinderen in België de kans geven om écht iets te doen voor leeftijdsgenootjes die hun land door de oorlog In Oekraïne hebben moeten ontvluchten.

We zijn blij dat deze spullen een nieuwe toekomst krijgen. We hebben 80 rugzakjes als doel voorop gesteld. Ik ben erg trots dat het aantal uiteindelijk bijna verdubbeld is! Deze actie brengt ook de hele school dichter bij mekaar. Het is absoluut een teken van verbondenheid en solidariteit.

Ninie Coemans


Daarnaast ontwierpen de leerlingen ook kaartjes tijdens de lessen plastische opvoeding waardoor er in elke rugzak een kaart met een boodschap van hoop zit.

Samenwerking

Intussen werd het inzamelpunt van ‘Een Rugzak Vol Dromen’ gesloten door de grote toestroom. Zij zorgen enkel nog voor de verdeling naar hulporganisaties. Daarom nam de school contact op met de stad Sint-Truiden om de rugzakjes te verdelen onder de opvanggezinnen.

“We hebben als stad een infomoment georganiseerd voor alle Oekraïense gezinnen met leerplichtige kinderen en je kon de dankbaarheid duidelijk merken! Veertig kinderen zijn nu al tevreden huiswaarts kunnen stappen na deze zeer mooie acties van beide scholen.”

Jeroen Cops, deskundige flankerend onderwijs Sint-Truiden

Instagram