Golf van reacties op extreem geval dierenleed

Het dierenasiel van Sint-Truiden meldde gisteren een extreem geval van dierenleed. Vijf pups werden in een schoendoos gevonden. Ondertussen stelde een eigenaar van een pas bevallen hond, haar huisdier ter beschikking als pleegmama.

Een van de vrijwilligers van het dierenasiel vond de vijf pups in een schoendoos aan de kant van de weg. Ze waren amper drie dagen oud. De dieren werden direct onder een warmtelamp gelegd en kregen alle zorgen.
Helaas zijn ondertussen al drie van de vijf pups overleden. De andere twee konden terecht bij een pas bevallen Cavalier. Deze was pas bevallen en had slechts één jong gekregen en dus voldoende ruimte om pleegkindjes op te vangen. Het baasje stelde haar hond ter beschikking nadat
Volgens het dierenasiel maken de overlevende dieren het goed.

Dierenleed melden

Het dierenasiel roept op om de politie te contacteren indien je een geval van dierenleed in je buurt opmerkt. De lokale politie Sint-Truiden- Gingelom-Nieuwerkerken breidde dit jaar nog hun team dierenpolitie uit. Je kan bij hen terecht als je vragen hebt over dierenleed, deze wilt melden of als je de standplaats van je dieren wil laten nakijken door hen.
Meer informatie kan je vinden via deze link.

Instagram