Gouden Nina feestelijk onthaalt in Sint-Truiden

Vandaag landde onze kersverse Olympische kampioene Nina Derwael op Zaventem en trok ze in een ruk door naar Sint-Truiden waar ze feestelijk werd onthaalt.

Na een voorstelling van het jonge turntalent van Nina’s turnclub ‘Sta Paraat Hasselt,’ kwam Nina de Grote Markt opgereden. Zowel gouverneur Jos Lantmeeters, schepen Johan Mas, Jurgen Reniers en burgemeester Veerle Heeren schonken de kampioene warme woorden en geschenken. Nina kreeg onder andere een werk van de Truiense kunstenaar Tom Herck geschonken.

Schepen van sport Jurgen Reniers reageerde alvast vol trots en enthousiasme.

Durft voluit gaan voor je dromen! Dat is wat ook GOUDEN Nina deed en doet. Geschiedenis voor België en zeker voor Sint-Truiden! Wow!

Jurgen Reniers, schepen van sport

Veel volk op Grote Markt

Maandag kwam het schepencollege samen om een huldiging te organiseren. Schepen Johan Mas meldt dat het college alles op alles wou zetten voor een mooie huldiging voor Nina.

“Nina blijft wie ze is. Een Truiense waar we fier op kunnen zijn. “

Schepen Johan Mas

Als special act voor Nina had het stadsbestuur voor de huldiging geregeld dat haar goede vriendin Camille Dhont voor haar kwam optreden. Camille bracht een versie van ‘Vuurwerk.’ Een liedje dat de jonge fans van Nina op de been bracht. De Grote Markt werd voor de gelegenheid in vakken ingedeeld om toeschouwers coronaproof te ontvangen.

Sint-Truiden is thuiskomen

Nina is afkomstig uit Velm, een van de gezelligste dorpen van onze gemeente. Voor haar is Sint-Truiden een beetje thuiskomen ook al spendeerde ze de laatste jaren het grootste deel van haar tijd op de topsportschool on Gent.

Plannen om snel weer in Sint-Truiden te komen wonen, heeft ze niet. Momenteel wil ze zich focussen op rust en haar relatie met Siemen Voet. Deze is momenteel actief als prof. voetballer in Nederland.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!