Grootste Dragshow in Limburg ooit! Dragshow XXL legt potentieel van Sint-Truiden als evenementenstad bloot.

Gisteren zakten zo’n 800 mensen af naar de Groenmarkt in Sint-Truiden om mee te zingen en te dansen met het Draggezelschap Haus of Grace, the Singing Queen Sally Monella en artieste Queen Makoma. Het grote enthousiasme van het publiek alsook de omvang van het optreden toont aan dat Sint-Truiden klaar is voor meer evenementen en zelfs een festival.

In de lente organiseerde Truiens horecaondernemer Steffen Heusdens een dragshow in de Minderbroederskerk. Ondanks negatieve reacties over de locatie van de show, was deze op voorhand al in een mum van tijd uitverkocht. Zo’n 200-tal mensen zakten toen af naar de voormalige kerk om naar de show te kijken. Het enthousiasme voor de Queens was groot. Een dinner and show met Drag was uniek in onze stad. Een vervolg was dus al snel geregeld. Deze keer koos Heusdens voor een arena-achtige constructie op de Groenmarkt die plaats bood voor 800 mensen.
Samen met foodtrucks, extra artiesten en goed weer (met dank aan de gebeden van de Clarissen) zorgden Heusdens samen met zijn team voor een gigantisch feest.
Vandaag vult hij de arena met een Kamping Kitch-achtig concept en laat hij niet alleen Balthazar Boma optreden, maar ook Sally Monella is weer van de partij.

Grootste Dragshow in Limburg

Met 800 aanwezigen was het evenement in Sint-Truiden de grootste Dragshow van Limburg. Heusdens ziet dan ook nog veel potentieel in dit type shows.

“Waarom zouden zulke shows alleen in grote steden kunnen? Het is normaal dat drag meer in daar aanwezig is omdat veel Queens daar wonen maar er is zeker potentieel en publiek in kleinere steden zoals Sint-Truiden. Ik zit niet graag stil en hou van shows dus het zal zeker niet de laatste keer zijn dat ik iets organiseer.”

Steffen Heusdens, horecaondernemer Sint-Truiden

Heusdens toont met zijn evenement aan dat er nog veel ruimte is in Sint-Truiden voor grote commerciële evenementen zoals festivals in onze stad. Zeker als deze worden georganiseerd door lokale ondernemers. Heusdens palmde misschien wel de hele Groenmarkt in voor het verlengde weekend, hij deed dit wel na overleg met zijn horeca-collega’s. Het resultaat was dat ook zij voltallig aanwezig waren op de Dragshow XXL en met veel enthousiasme het concept steunden.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!