Haal voortaan ook voordeel uit je UiTPAS in museum DE MINDERE

De UiTPAS Haspengouw gaat vanaf nu ook de samenwerking aan met museum De Mindere. Specifiek zal je met de UiTPAS nu ook kunnen deelnemen aan de vele extra (betalende) activiteiten van het museum zoals bijvoorbeeld de kinderworkshops.

UiTPAS is een participatie bevorderend spaar- en voordeelprogramma van de Vlaamse overheid dat wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met de lokale besturen. Met de pas kan iedereen die deelneemt aan het publieke vrijetijdsleven punten sparen en omruilen voor allerlei voordelen. Bovendien krijgen mensen met een lager inkomen via het kansentarief een speciale korting bij deelname aan UiTPAS-activiteiten in hun eigen stad, gemeente of regio.
Museum De Mindere zal vanaf nu ook deel uitmaken van het UiTPAS-netwerk waardoor Truiense gezinnen die het moeilijk hebben tegen een voordeliger tarief kunnen deelnemen aan de extra activiteiten van het museum zoals bijvoorbeeld (kinder)workshops, lezingen etc. Deze activiteiten hebben doorgaans een kostprijs van tussen de 5 en 10 euro. Een Een bezoek aan het museum blijft gratis.

‘Samen met collega-schepen Kvikvinia leerde ik vorige week het dynamische museumteam kennen en ontdekte ik de toekomstplannen van het museum. DE MINDERE mikt op een zo groot mogelijke doelgroep, want de deuren van het museum zijn wijd geopend voor alle bezoekers. Dankzij de UiTPAS, kan elke Truienaar voortaan deelnemen aan deze activiteiten en dat kunnen we alleen maar toejuichen.’ 

Stijn Vanoirbeek, schepen van cultuur
© Stad Sint-Truiden

‘Jaren geleden bezocht ik DE MINDERE als tiener, later als gemeenteraadslid en vorige week als schepen. Ik mocht er kennismaken met de vaste tentoonstelling en de mooie Vlaamse topstukken. DE MINDERE staat voor respect voor de natuur, grote vriendschap voor mens en dier en interculturele ontmoetingen. Die belangrijke waarden draagt het museum ook uit via een rijk aanbod aan tentoonstellingen, workshops en lezingen. Hoe meer mensen aan die activiteiten kunnen deelnemen hoe beter.’

Nina Kvikvinia, schepen toerisme

Voor meer informatie over de activiteiten van museum DE MINDERE, kan je terecht op www.demindere.be. Je vindt de activiteiten van het museum ook in de UiT-agenda (https://www.uitinvlaanderen.be/agenda).