Hamelstraat fleurt op met kunstwerk Raf Roefflaer

In de Hamelstraat in het Truiense stadscentrum werd vrijdag de muurschildering ‘Cat in the Cradle’ van de Truiense kunstenaar Raf Roefflaer onthuld.

De Hamelstraat is één van de gezelligste en meest pittoreske straatjes van Sint-Truiden met een zeer actieve buurtwerking. Het Hamelstraatcomité onder voorzitter van Léon Kempeneers organiseert heel het jaar door activiteiten om de inwoners dichter bij elkaar  te brengen.  Er is de jaarlijkse bebloeming en de unieke kerststerren. Verleden jaar deed de winterreuzin ‘Prinses Trudy’ haar intrede dankzij Captain Bebop aka Raf Roefflaer en nu doet hij ook de muurschildering  op de zijgevel van apotheek Ruppol . 
 
Op het vorig buurtfeest bedachten Raf Roefflaer en Martine Ruppol dat ze samen iets moois van de gevel konden maken. Martine zorgde voor de stelling en Raf voor de uitvoering. 
De oude cementvlakken op de zijgevel werden samengebracht tot één groot canvas en voorzien van een mooie zwarte kader. Centraal staat een gigantische kat die vanuit zijn living aan het koordje van een lamp trekt. Een vrolijk spel van kleur en licht in een wat donkere tijd legt kunstenaar Raf Roefflaer uit. Visueel lijkt het alsof de kat vanachter het raam de toeschouwers met een grote glimlach begroet en op vaste tijdstippen gaat deze lamp effectief aan- en uit. 


 
Het buurtcomité verzorgde samen met de stad Sint-Truiden een warm en gezellig samenzijn met de buurt in aanwezigheid van schepen van cultuur Stijn Vanoirbeek die de installatie ook plechtig kwam inhuldigen. 
 

Instagram