Harde aanpak van langparkeerders gaat verder

Vandaag werd aan een auto in het Truiense stadscentrum een wielklem aangebracht omdat deze geparkeerd stond in overtreding. Burgemeester Ingrid Kempeneers communiceerde hierover via sociale media.

Burgemeester Kempeneers kwam eind oktober in een kleine mediastorm terecht nadat ze een auto op de Groenmarkt liet takelen. De eigenaar van de auto had de gewoonte ontwikkeld om een bepaalde Shop&Go-parkeerplaats op te eisen en zijn voertuig daar dagenlang te parkeren, terwijl je normaal gesproken daar slechts maximaal een uur mag staan. Boetes sturen had niet veel zin gezien de eigenaar nog in Roemenië geregistreerd stond, en het dus heel moeilijk was om dit geld terug te vorderen.
Door een post op sociale media van een middenstander op de Groenmarkt kwam Kempeneers tot actie en liet ze de auto takelen.

Kritiek

De actie van de burgemeester werd niet met algemeen applaus ontvangen. Buurtbewoners vonden het niet alleen jammer dat de burgemeester schijnbaar pas reageerde na klachten van een populaire handelaar, maar ook de oppositie had kritiek. Zij stelden onder andere dat Kempeneers haar eigen regels niet volgde. Op een eerdere gemeenteraad had ze namelijk gezegd dat koppige foutparkeerders een wielklem zouden krijgen en niet dat er getakeld zou worden. Kempeneers verdedigde haar beslissing echter door erop te wijzen dat dit een uitzonderlijke situatie betrof.

Vandaag liet de burgemeester wielklemmen plaatsen op een auto aan de Schepen de Jonghstraat om aan te tonen dat haar actie op de Groenmarkt geen eenmalige tussenkomst was.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!