Hasp-O Centrum vierde 75 jaar UN met een bezoek van Minister Meryame Kitir

Partners

Meryame Kitir, Minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedelijk Beleid, bracht gisteren een bezoek aan de leerlingen van Hasp-O Centrum. Zij vierden 75 jaar UN en nodigden de minister uit voor een babbel.

Het gesprek kaderde in een uiteenzetting over de werking van de Verenigde Naties. De leerlingen van Hasp-O Centrum leerden aan de hand van een interactieve lezing van Minister Kitir de Verenigde Naties en hun werking kennen. Het gesprek kadert in een campagne genaamd UN75. Een campagne waarmee de UN een gesprek wilt opstarten over de uitdagingen op internationaal niveau waarmee we vandaag de dag worden geconfronteerd.
Leerkracht geschiedenis Kathleen Dignef reageerde in HBVL alvast enthousiast op de aanwezigheid van de Minister.

“Wij zijn zeer verheugd dat onze laatstejaars eindelijk mochten kennismaken met de werking van de Verenigde Naties. Tijdens een interactieve lezing gaf minister Meryame Kitir haar visie vanuit haar persoonlijke ervaring. Zij nam pas nog deel aan de viering van het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties en kon dus uit eerste hand getuigen.”

Kathleen Dignef, leraar geschiedenis Hasp-O Centrum, in HBVL.

Derde boost voor de Derde Wereld

Kitir maakte indruk op de aanwezige leerlingen met haar cijfers over het aantal coronabesmettingen in ontwikkelingslanden. Kitir reist dit weekend af naar Senegal waar ze in Burkino Faso een fabriek zal openen waar coronavaccins zullen worden geproduceerd.
De minister vindt dat we solidair moeten zijn met landen als Senegal. Waar bij ons het grootste deel van de populatie al twee keer gevaccineerd is, wachten in ontwikkelingslanden verschillende mensen nog op hun eerste vaccin. Kitir is dan ook geen voorstander van een derde prik in ons land voor mensen die al volledig gevaccineerd zijn.
Ze lichtte voor TVL haar uitspraken toe.

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief