Hasp-O Stadsrand leert zijn leerlingen.. stemmen!

Partners

Hasp-O Stadsrand organiseerde onder hun leerlingen van de derde graat (16-18 jaar) proefverkiezingen. De leerkrachten wouden leerlingen op een actieve manier tonen hoe verkiezingen verlopen.

In een klaslokaal werd een heus stemhokje opgebouwd met niet alleen stembrieven en oproepingsbrieven maar ook bijzitters. Voor de ‘verkiezingsdag’ werden leerlingen uit de derde graad opgeroepen om de rol van bijzitter te vertolken.
De leerkrachten lieten de leerlingen gelukkig niet onvoorbereid aan de dag beginnen. In de weken voor de proefverkiezing kregen leerlingen al les over de verkiezingen, hoe een stemming gebeurd, hoe de stemmen worden geteld etc.

De proefverkiezing is zeker geen verloren moeite. Dit jaar mogen immers jongeren vanaf 16 jaar al stemmen voor het Europees Parlement.

Hasp-O Stadsrand is een actieve school waar leerlingen de kans krijgen om hun vaardigheden ook in de praktijk in te zetten. Zo heeft de school zijn eigen bier genaamd Broeder Louis dat werd gebrouwen door de leerlingen van de studierichting Biotechnologische en Chemische Wetenschappen, naar aanleiding van het honderdjarige bestaan van de school.

Extreem rechts op nummer 1

Net als in het schooldebat van hun zusterschool Hasp-O Centrum eind maart, was Vlaams Belang ook de winnaar van de proefverkiezing.
Vlaams Belang won op het schooldebat toen met een overweldigende meerderheid. Dat was ook op Hasp-O Stadsrand het geval.

Ook tijdens de samenkomst van de partij op 19 mei waren er veel jongeren aanwezig. Bij een bezoek van Tom Van Grieken aan cafΓ© Old Tom op de Truiense Grote Markt was de zaak gevuld tot ver voor hun terras.

@ Roosmarijn Beckers

Lees ook

Geen kartel maar strategische keuze. Groen Sint-Truiden reageert na aankondiging WOW

Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober zal Groen Sint-Truiden geen eigen lijst indienen. Het enige gemeenteraadslid van de partij heeft de keuze gemaakt om...

Christian Lattanzio wordt nieuwe coach van STVV

Achter de schermen werkten de sportieve beleidsmakers van STVV de voorbije weken hard aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Dat mondt vandaag uit...

WOW Sint-Truiden stelt eerste kandidaten voor waaronder Groen kopstuk Peter van...

WOW Sint-Truiden is naast Open VLD Sint-Truiden de eerste politieke partij die ons al een glimp van hun lijst gunt. Opvallende aanwezigen op de...

Instagram

WOW Sint-Truiden stelt eerste tien kandidaten voor.πŸ—³

Na Open VLD Sint-Truiden geeft nu ook WOW inkijk in hun lijst voor de
Midweek, Dansplan en meer groen!✨

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar in Sint-Truiden, heeft zijn deuren weer geopend. Dit jaar vullen ze
π˜Ύπ™§π™šπ™–π™©π™žπ™šπ™«π™š π™―π™€π™’π™šπ™§π™—π™–π™§ π™‘π™§π™žπ™Ÿπ™¨π™©π™–π™–π™© 𝘼 𝙀π™₯π™šπ™£π™© 𝙫𝙖𝙣𝙖𝙫𝙀𝙣𝙙 π™―π™žπ™Ÿπ™£ π™™π™šπ™ͺπ™§π™šπ™£! πŸ₯³

De zomerbar verhuisde voor deze editie van het verlaten schoolgebouw Atheneum in
Sint-Truiden kleurt geel na de nationale verkiezingen van 9 juni. πŸ—³

Vlaams Belang heeft zich afgelopen zondag gebombardeerd tot de grootste
Actievoerder Filip Ectors werd daarstraks gevraagd te vertrekken aan het kiesbureau van de Gazo. πŸ“Š

De man was actie aan het
Fijne vaderdag aan alle papa’s! 😍

#vaderdag
Morgen is het zover!
Dan trekken we met z’n allen naar de stembus. πŸ—³οΈβ˜‘οΈ

Heb je nog vragen of ben je het
Een actie tegen πŸ’©

Nog tot 12 u kan je gratis een foto met je hond laten nemen op het Damiaanplein.
Een warm licht voor alle studenten! πŸ•―οΈ

In de hoofdkerk brandt de Trudofederatie een kaars voor de blok.
Alle kleine beetjes

Advertentie

Nieuwsbrief