Haspengouw Culinair gaat voor 24ste editie in september

Liefhebbers van de culinaire keuken worden de laatste jaren enorm verwend in Haspengouw. Nooit kregen zoveel restaurants uit de streek een notering in Gault&Millau als de voorbije jaren. En terecht! Op zondag 18 september verzamelen ze opnieuw op de Grote Markt voor Haspengouw Culinair.


Haspengouw Culinair verwelkomt dit jaar enkele nieuwe chefs. Bij de Stadt van Luyck nam chef Paolo Pollice de keuken over. En dat deed hij met verve want hij werd door de culinaire recensenten al meteen getrakteerd op een stevige 15/20 in Gault&Millau. Ook een nieuwkomer op het evenement is Bistro Philippe uit Alken die zijn sporen verdiende als traiteur en nu veel lof oogst als chef in zijn eigen restaurant. Voor Ziggy Vandemeulebroeke is het evenement dan weer niet nieuw maar hij doopte Den Ambacht om tot Bar Crevette. Een nieuw concept waarin hij zijn heerlijke visgerechten serveert als tapa’s. Ook chef Ayt Ems nam al eerder deel met zijn restaurant Blanc in de Diesterstraat. Intussen opende hij ook ‘Bleu’ op de Groenmarkt waarmee hij ook meteen is terug te vinden in de gids. Ook een chef om naar uit te kijken dus.

Vaste waarden én een wit konijn

Op deze 24ste editie kunnen we natuurlijk ook weer rekenen op een aantal vaste waarden die al velen jaren op de afspraak zijn en elk jaar opnieuw blijven verrassen. Bistro Zutt, Coco Pazzo, Hoeve Roosbeek, De Gebrande Winning en grillrestaurant Os (ism Bake Away) zijn stuk voor stuk toppers in hun genre en leveren al jarenlang kwaliteit aan hun gasten. Naast 9 Haspengouwse chefs stuurt het evenement vanaf dit jaar bezieler Pascal Vossius erop uit om een ambassadeur voor onze streek te vinden buiten Haspengouw. Voor Haspengouw Culinair zal hij een chef zoeken die onze streek en ons evenement buiten de provinciegrenzen zal promoten. Wie deze gastchef is wordt later bekend gemaakt.

Opbrengst voor het goede doel

Dit jaar werd ook Cosmowing vzw opgericht. Het project dat de gebouwen tussen apotheek Malcorp en Cosmocafé (boven Chicaz Beautybar) een nieuwe invulling geeft is tevens een vzw die zal instaan voor evenementen op de Groenmarkt en in Sint-Truiden. Jaarlijks zal de vzw ook een deel van zijn opbrengsten schenken aan het goede doel.
Een deel van de opbrengsten van Haspengouw Culinair zullen dus worden gebruikt voor sociale projecten in Sint-Truiden.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!