Haspengouw Culinair in de BelOrta Bloesembar

De BelOrta Bloesembar is sinds zaterdag 25 maart geopend en lanceert vandaag samen met zes Haspengouwse toprestaurants Haspengouw Culinair by BelOrta Bloesembar.

Jaarlijks kunnen foodies afzakken naar de Truiense Grote Markt voor Haspengouw Culinair. Het culinaire concept werd in 1995 opgestart door Pascal Vossius. Velen zullen nog de historische avonden herinneren met ’t Muiske en Freddy Bierset. Het evenement groeide uit tot een klassieker.
Deze culinaire hoogdag zal dit jaar weer doorgaan na een lange pauze door corona. Op 18 september zullen 12 chefs het beste van zichzelf tonen op de Truiense Grote Markt. Het evenement valt samen met de Helfstopendeur van Shop & the City. Je kan die dag dus niet alleen genieten van lekker eten maar ook de najaarscollecties shoppen.

Culinair genieten in een unieke setting.

De organisatoren van de BelOrta Bloesembar wouden met een knaller weer van start gaan na een aantal jaar pauze. Na een brainstorm met Pascal Vossius besloot het team enkele lokale koks aan te schrijven. Zo ontstond hun concept van de Haspengouw Culinair meets Bloesembar. Samen met 6 lokale topchefs gaat de Bloesembar aan de slag om een week vol gastronomisch genot te brengen.

Programma topgastronomie:

Onderstaande topzaken nemen deel aan de actie:

  • Woensdag 20 april: NOEN – viergangenmenu – 75 EUR
  • Maandag 25 april: Coco Pazzo – viergangenmenu – 73 EUR
  • Dinsdag 26 april: Blanc – viergangenmenu – 80 EUR
  • Maandag 2 mei: Bistro Zutt – viergangenmenu – 71,5 EUR
  • Dinsdag 3 mei: Hoeve Roosbeek – viergangenmenu – 75 EUR
  • Dinsdag 10 mei: De Fakkels – viergangenmenu – 90 EUR

De prijs voor het viergangenmenu is steeds zonder drank meegereken.


Praktisch

Het eten wordt steeds vanaf 18.30 uur geserveerd.
Je kan je wagen parkeren in de Kruisstraat of op het Gemeenteplein van Velm. De bloesemshuttles brengen je dan naar de bar en weer terug.

Info en reserveren? Surf naar www.bloesembar.com/haspengouwculinair

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!