Haspengouw Ziiingt feest van meezingers en verenigingen

Afgelopen vrijdag ging het zangevenement Haspengouw Ziiingt door op de Grote Markt. Een feest vol gezelligheid maar ook een belangrijk moment voor onze lokale verenigingen.

Van het moment dat duidelijk werd dat grote evenementen (mits maatregelen)weer op tafel lagen, begon het bij Haspengouw Ziiingt te kriebelen. Het evenement zette alles op alles om sterke artiesten bij elkaar te brengen die meezingers op sfeervolle manier zouden brengen. En dat is ze gelukt!

Feest voor de verenigingen

Dat evenementen als Haspengouw Ziiingt kunnen doorgaan is niet alleen positief voor de feestneuzen onder ons maar ook voor de verenigingen van onze stad. Haspengouw Ziiingt maakt namelijk gebruik van vrijwilligers die doorgaans uit het Truiense verenigingsleven komen. Een ideale manier om de kas te spellen na moeilijke coronajaren en om aankomende evenementen te promoten.

Momentum is een school op de Grevensmolenweg/Rummenweg in Sint-Truiden. Ze hebben een geheel eigen visie op onderwijs. Meer informatie over Momentum kan je hier vinden.
De Orde van de Commeduur organiseert jaarlijks carnaval in Sint-Truiden. Klik hier voor meer over hen.
Levensloop Sint-Truiden zet zich steeds in voor de strijd tegen kanker en het ondersteunen van vechters, personen die de ziekte hebben gehad of er momenteel tegen vechten. Klik op deze link voor hun aankomende activiteiten.

Sintruin Begot!

Haspengouw Ziiingt zou geen zangfestijn zijn als er niet een leuk meezingmoment in het evenement werd opgenomen. Christophe Elen zorgde voor sfeer en bracht samen met het publiek ons lokaal volkslied ‘Sintruin Begot.’

Herbekijk het in de video hieronder:

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!