Herfstig weekend vol bedrijvigheid in Sint-Truiden met Oogstfeest, CC de Bogaard en OMG Limburg

Dit weekend belooft de herfstige zon zijn opwachting te maken. Gelukkig want in onze Trudostad valt er dit weekend heel wat te beleven. Zo pakt CC De Bogaard uit met verschillende activiteiten voor hun 50-jarig bestaan en kan je ook in de GAZO terecht voor de fuif van OMG Limburg met oa DJ Ama-Lia.

In 1973 zag cultuurcentrum De Bogaard het licht. Dit jaar bestaat het cultuurhuis van onze stad 50 jaar en dat vieren ze met feest, tentoonstellingen en heel veel cultuur.
Zaterdag 23 september is er een groot verjaardagsfeestje met doorlopend mooie performances voor jong en oud. Zoals Dans Kapot, een impro dansperformance van jewelste die heel het gebouw op zijn kop zet. Of ontvang in de bib een op maat geschreven gedicht van woordkunstenaar Jee Kast. Daarnaast wordt er tango gedanst op gekke op gekke plaatsen of kan je een absurde drankje drinken bij de theateract De Eenmanszaak. Kom de sfeer opsnuiven en een stukje verjaardagstaart eten, de Bogaard trakteert!

“Kommil Foo staat al jaar en dag op de planken van CC de Bogaard en kon tijdens dit feestweekend niet ontbreken. Daar waren de fans het helemaal mee eens want de tickets van hun voorstelling waren razendsnel uitverkocht. Via de website van cc de Bogaard, www.debogaard.be/win maak je nog kans op 4 duotickets voor de voorstelling van Kommil Foo zaterdag. Waag dus zeker je kans.”

Stijn Vanoirbeek, schepen van cultuur

Zaterdagavond wordt het feestje verder gezet met Elbow Me Gently, een avond met een hoek af! Intige Taluure (Kim Duchateau en Jean-Marie Mievis) zetten de Club op stelten met gekke performances, en nog gekkere muzikanten. Artiesten zoals Mauro Pawlowksi, Don Vitalsky en Erik Denby scheppen er een nieuw absurd universum.
Zondag 24 september sluit het feestweekend af met de opening van een prachtige kunstexpo. Artiesten Caroline Coolen en Hugo Duchateau overspoelen de abtsvleugel samen met 5 beloftevolle kunstenaars uit verschillende generaties. Een mix van gevestigde waarden en opkomend talent op een prachtige locatie. Deze expo loopt tot zondag 19 november 2023 en is wekelijks gratis te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag.

OMG Let’s Party

Zin in iets kleurrijks? Dan kan je zaterdag 23 september vanaf 22 u terecht in zaal de GAZO voor een heus regenboogfeest van OMG Limburg. Deze vereniging ondersteunt de LGBTQI+ gemeenschap en al hun vrienden en organiseert feesten waar vrijheid centraal staat. Je zal op het feest niet alleen toffe dansers en dragqueens zien maar ook kan je luisteren naar de tunes van DJ Ama-Lia. Dit lokale DJ-talent stond deze zomer op Tommorowland en kennen we als voormalig jeugdprinses carnaval.

Tickets kosten 15 euro. Meer informatie kan je vinden via hun facebookpagina.

Oogsttijd

Op zondag 24 september staat Sint-Truiden volledig in het teken van fruit én cultuur. Bezoekers kunnen tijdens het jaarlijkse Oogstfeest genieten van heerlijke Haspengouwse streekproducten en tal van rondleidingen en animaties. Ook de tentoonstelling van de Keizerlijke Commanderie ‘Best fruittob en beste fruitbereidingen 2023’ is zeker de moeite waard om te bezoeken. Als kers op de taart is er de jurering en bekendmaking van de winnaar van de ‘Beste appeltaart van Haspengouw’. Je leest het, er valt heel wat te beleven tijdens het Oogstfeest in Sint-Truiden!
Het volledige programma kan je in onderstaand bericht vinden.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!