Hernieuwde interesse in kerk van Sint-Pieter door Verhaal van Vlaanderen

De historische kerk van Sint-Pieter krijgt de laatste maanden steeds meer aanvragen voor onderzoeken. Na zijn passage in Het Verhaal van Vlaanderen lijken onderzoekers weer hun weg naar de kerk te hebben gevonden.

De historische plekken van Sint-Truiden waren verschillende keren te zien in de serie Het Verhaal van Vlaanderen. Niet alleen kregen we de Keizerzaal te zien maar in aflevering 3 van de serie zagen we ook de kerk van Sint-Pieter. De 12de eeuwse vloermozaïek sprong alvast in het oog van menig historisch onderzoeker. Geert Vandersmissen en Adolf Moyaerts van de kerkfabriek van Sint-Pieter kregen de laatste maanden heel wat aanvragen om de kerk en vooral dan de vloer te bekijken.
Momenteel voert dr. Roland Dreesen een onderzoek uit naar de mozaïek. De resultaten van het onderzoek zullen rond Open Monumentendag 2023 te bekijken zijn in de abdijcrypte.

Lees hier meer over het onderzoek.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!