Het eerste weekend terrasjes in Sint-Truiden: een succes zonder opstootjes

Het eerste weekend terrasjes in Sint-Truiden was een stil succes. Stil omdat er in tegenstelling tot andere steden geen relletjes moesten worden bedwongen.

De opening van de terrassen werd op sommige plaatsen in onze gemeente met feest onthaalt. In café ’t Elfde Gebod in Zepperen opende de zaak met witte rook en een leuk spandoek van de klanten.
Alleen het weer was een spelbreker. Maar dat hield de trouwe klanten niet weg van de terrassen.

Geen rellen in tegenstelling tot Hasselt, Gent en Brussel

De Truienaren hielden zich ook kalm in tegenstelling tot de grootsteden waar de politie tussen moest komen om feestjes op te breken. Taferelen die de virologen uit het expertencomité zenuwachtig doen kijken naar de evolutie van de coronacijfers.
In Antwerpen stonden mensen dansend op tafel. Viroloog Marc Van Ranst maakt zich ondertussen niet populair op facebook door een beeld te delen van een half open tent. Iets wat volgens hem niet de bedoeling is.

Dinsdag zal er een Overlegcomité komen waarbij verdere versoepelingen zullen worden besproken. Een volledige heropening van de horeca voor juni zou dan op tafel komen.
Of al die beloftes haalbaar zijn is niet duidelijk. Experten vrezen namelijk voor een heropflakkering van het virus na de heropening van de terrassen (en de daarop volgende feestjes) en de heropening van de pretparken.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!