Het favoriete Sintruinse woord van Tom Herck

’t Neigemenneke heeft een nieuwe editie van ’t Bukske uitgebracht. Daarin vertelt Tom Herck alles over zijn werk en zijn favoriete Plat Sintruinse woord.

’t Neigemenneke is een organisatie die zich inzet voor de promotie van het Truiense dialect. De vereniging bracht onder andere het Truiense woordenboek uit met woordenschat en grammatica van ons lokale dialect. ’t Neigemenneke brengt op regelmatige basis ’t Bukske uit vol interessante artikels en interviews in het Plat natuurlijk.
In ’t Bukske nummerou √®llef kan je ook een interview terugvinden met kunstenaar Tom Herck. Hij spreekt er over zijn studies en zijn weg als kunstenaar. Hoe hij liever niet afhangt van subsidies zodat hij volledig zijn eigen ding kan doen.

Toms favoriete Truiense woord? Uuetkees! Lees de rest van het interview in ’t Bukske. Dit kan je krijgen op de toeristische dienst of bestellen via de kanalen van ’t Neigemenneke.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!