Het Kompas ‘De Strafste School’ van radiozender MNM? Op 18/10 krijgen ze MNM over de vloer!!

Al 13 jaar gaat radiozender MNM op zoek naar de ‘Strafste School’ waarin leerlingen en leerkrachten laten zien hoe ze samen school maken. Dit jaar is Methodeschool het Kompas geselecteerd als 1 van de 8 finalisten.

Op 18 oktober komen er vier MNM-dj’s langs om de vier hashtags van ‘Het Kompas’ te ontdekken: #Sfeer, #Talent, #Ervaring, #Modern.
Het waren de leerlingen van kabinet PR die de school inschreven. In Methodeschool Het Kompas wordt de leerlingenraad ingedeeld in kabinetten. Hier hebben leerlingen de mogelijkheid om gedurende een schooljaar bij te dragen aan projecten die aansluiten bij hun talenten en interesses. Deze aanpak moedigt niet alleen constructieve participatie aan, maar biedt de leerlingen ook een waardevolle ervaring in het begrijpen van democratische processen, zoals verkiezingen, en het nemen van verantwoordelijkheid voor hun keuzes.

18 oktober 50 minuten om de jury te overtuigen

Op 18 oktober krijgt het Kompas 50 minuten om de school op een kleurrijke manier voor te stellen. Ze hopen de vier MNM-dj’s die langskomen, Kawtar, Robin, Sander en Laura van hun sokken te blazen. Alle leerlingen werken volop aan een belevingsmoment waarop ze de juryleden laten kennismaken met de vier hashtags van de school: #Sfeer, #Talent, #Ervaring, #Modern.

“De leerlingen zijn alvast erg gemotiveerd om, als enige Limburgse finalist, de titel voor het eerst naar onze provincie te brengen. Op vrijdag 27 oktober wordt tijdens de ochtendshow van MNM de winnaar bekendgemaakt. Die krijgt een ‘Strafste Schoolfeest’ met optredens van Aaron Blommaert en de Gillis en Govaerts-liveband.”

Evelien Boonen, directeur Het Kompas

Wij duimen alvast mee met de leerlingen van Het Kompas!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!