Het mondmasker is terug van weg geweest

Vandaag kwam het overlegcomité bijeen om te bekijken hoe ze de huidige opflakkering van corona kunnen tegengaan.

Het Overlegcomité kwam vroeger bij elkaar dan eerst was gecommuniceerd. De toenemende coronacijfers werden namelijk verontrustend. Het comité nam volgende beslissingen:

  • Vanaf vrijdag 29 oktober is het dragen van een mondmasker weer verplicht in de publieke ruimte. Je moet je mondmasker dan weer opdoen in de publieke ruimte (winkels, zorginstellingen etc,…) Het dragen van een mondmasker vervalt echter waar er een coronapas wordt gevraagd.
  • De Coronapas of het Covid Safety Ticket wordt verplicht in Vlaanderen wanneer je naar de fitness gaat of een horecazaak bezoekt. Dit geldt vanaf 1 november.
  • Thuiswerk wordt weer streng aangeraden.
  • Ziekenhuizen moeten weer bedden vrijhouden voor coronabesmettingen.

Het datumverschil tussen de mondmaskerplicht en het invoeren van het CST/ de coronapas is opmerkelijk. Is het mondmasker weer verplicht in horecazaken voor 1 november tot ze een coronapas kunnen scannen?
De keuze voor het invoeren van een coronapas in Vlaanderen wordt door velen ook als een vreemde keuze gezien omdat in ons landsgedeelte meer dan 90% van de bevolking is gevaccineerd.
In steden als Brussel werd de coronapas voor horeca namelijk ingevoerd om mensen aan te moedigen zich alsnog te laten vaccineren.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!