Het Nieuw Sint-Truidens toneel blaast 20 kaarsjes uit met klucht in het dialect.

In 2004, 20 jaar geleden dus, stonden er plots heel wat deuren in voortuinen van onze Trudostad met daarop enkel geschilderd ‘de deur staat open’. Na enkele dagen werd duidelijk dat het ging om een promostunt voor de eerste productie van het kersverse gezelschap Nieuw St Truidens Toneel. In februari brengen ze hun nieuwste productie, dit keer met de titel ‘Gekkenhuis in het ziekenhuis’

Na deze eerste stunt werd het Nieuw Sint-Truidens Toneel (NST) een vast begrip in de theaterkalender van onze Trudostad met jaarlijks ruim 1400 toeschouwers.

‘En die komen echt van overal. We hebben het geluk een grote zaal ter beschikking te hebben op Nieuw St Truiden waar we het publiek gezellig ontvangen aan tafeltjes. Na de voorstelling krijgen ze met hun inkomkaart van 9 euro nog een vrije consumptie aangeboden om gezellig met de cast en onder elkaar te kunnen nakeuvelen. Ooit hadden we zelfs Gert Verhulst in ons publiek aanwezig.”

Jurgen Reniers, stichtend lid

Voor hun 20ste productie koos de groep voor de dolle klucht “Gekkenhuis in het ziekenhuis”. Tickets kosten 9 euro en zijn nog beschikbaar voor de vrijdagen 2,9 en 16 februari, telkens om 20u in zaal De Kajaan, Grevensmolenweg 34 te Nieuw St Truiden.
Het zijn geen voorbehouden plaatsen en de zaal is open vanaf 19u00. Tickets kunnen besteld via www.nsttoneel.be of door te bellen op woensdagen tussen 19u en 21u op het nummer: 0486/607350

Wedstijd:

We mogen 4 x 2 vrijkaarten weggeven voor de première op vrijdag 2 februari. Om kans te maken volstaat het om op de wedstrijdknop te drukken op hun site www.nsttoneel.be en daar je gegevens achter te laten.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!