Het Overlegcomité zit nog steeds samen. Dit hangt ons boven het hoofd

Het Overlegcomité zit al sinds 9 u deze ochtend samen om strengere maatregelen te bespreken. Het aantal besmettingen met het Coronavirus is in rap tempo aan het oplopen.

Vorige week besliste de regering maar bitter weinig stappen te nemen om het virus te stoppen. De Experten waren er niet over te spreken en stonden op meer en strengere regels om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Na oproepen van oa ziekenhuizen en huisartsen, zal het Overlegcomité vandaag sowieso met strenge maatregels komen. Maar welke hangen er in de lucht?

De maatregelen die op tafel liggen:

  • Winkelen op afspraak: De Experten willen alle niet-essentiële winkels sluiten maar dat is niet naar de zin van de regering. Naar voorbeeld van Nederland kijken ze eerder naar de mogelijkheden rond winkelen op afspraak.
  • Avondklok: De politiek wil deze absoluut niet vervroegen ondanks dat sommige virologen dat wel voorstellen.
  • Scholen dicht: Minister Ben Weyts blijft strijden om de scholen open te houden al lijkt het steeds moeilijker te worden gezien leerkrachten uitvallen door besmetting.
  • Kappers en andere niet-medische contactberoepen weer dicht: Je zal maar eens kapper, schoonheidsspecialist of tattoo artist zijn nu. Na een paar weken opening hangt een verplichte sluiting weer boven hun hoofd. Dit omdat er cijfers zijn die bewijzen dat het aantal besmettingen bij de kapper toeneemt.