Hilde Vautmans in top 10 populairste Limburgse politici

Truiens schepen en Europarlementslid Hilde Vautmans staat in de top 10 van populairste politici van Limburg. Dat blijkt uit de Limburgse peiling van HBVL. Vautmans zegt op sociale media dankbaar te zijn voor de eervolle vermelding.

HBVL lanceerde deze week de resultaten van hun Limburgse peiling. Hierin gingen ze niet alleen het stemgedrag van de Limburgers na maar vroegen ze ook aan de Limburgers welke politici hun vertrouwen kregen. Zij koppelde daaraan de populariteit van de politici.

Zuhal Demir de populairste

Zuhal Demir behoudt haar eerste plaats die ze in een vorige peiling van HBVL kreeg. Thans gaat haar partij, N-VA achteruit in de Limburgse peiling en verliest ze terrein aan Vlaams Belang. Deze laatste is de grootste partij in onze provincie met 25,7%. N-VA haalt 18,8%. De derde partij in Limburg is Vooruit. Zij dalen echter drastisch in de peiling. In mei 2022 haalde zij nog 17,5% in de Limburgse peiling. Nu halen ze slechts 14,8% en scoren ze dus maar net beter dan bij de verkiezingen van 2019.

Zuhal Demir blijft ondanks het tegenvallende resultaat van haar partij de populairste Limburgse politica. Opvallend in de top 5 is de binnenkomst van Jo Brouns. (Bron)

  1. Zuhal Demir
  2. Lydia Peters/Wouter Beke (delen tweede plaats)
  3. Jo Brouns
  4. Meryme Kitir

Hilde Vautmans in de top tien

De Truiense schepen en Europarlementslid Hilde Vautmans komt in de peiling uit op een 8ste plaats. Dezelfde plaats die ze vorig jaar bij de peiling van HBVL innam.
Vautmans bewijst hierbij dat ze niet alleen bekend is in Sint-Truiden maar ook op provinciaal niveau mensen weet te overtuigen via haar werk in het Europees Parlement.

Vautmans is een netwerker die vanuit thuishaven Sint-Truiden via gespreksavonden, trefmomenten en andere samenkomsten mensen rond diverse thema’s samenbrengt. Zo ontving ze deze maand zo’n 200 boeren in de Velmse Bloesembar om te spreken over de boerenstiel. Ook organiseerde ze in maart een Europese Vrouwenavond waar ze inspirerende vrouwen en vrouwelijke ondernemers samenbracht. Ook minister Lydia Peeters was aanwezig.

Recentelijk werd Vautmans ook genomineerd tot beste Europees Parlementslid in de categorie Defensie en Veiligheid.

Dit artikel is gebaseerd op de resultaten van de Limburgse peiling uitgevoerd door HBVL. Klik hier voor het artikel op hun website.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!