Hilde Vautmans lijsttrekker Europa Open VLD

Hilde Vautmans, Truiens schepen en Europarlementslid, werd vandaag door Open VLD nationaal verkozen als lijsttrekker voor de Europese verkiezingen.

Hilde Vautmans werd vandaag door het partijbureau van Open VLD verkozen als lijsttrekker voor de Europese verkiezingen. Vautmans was de gedoodverfde opvolger voor Guy Verhofstadt. Deze had al aangegeven dat hij alleen de lijst zou duwen als Vautmans deze zou trekken.

Ik ben vereerd dat het partijbestuur mij heeft verkozen als lijsttrekker voor de Europese lijst. De uitdagingen waar Europa voor staat zijn enorm en onze liberale waarden staan steeds meer onder druk. Daarom gaan wij vol voor een Europa dat samenwerkt om onze koopkracht, grenzen en waarden te beschermen. Om dat sterkere en eensgezinde Europa te realiseren, moeten we de Unie hervormen, te beginnen met het afschaffen van de verlammende unanimiteit. We hebben nood aan een sterke liberale familie in Europa, en een sterke pro-Europese lijst. Ik zal daar met volle overtuiging leiding aan geven, in de traditie van onze liberale voormannen en -vrouwen. Als Open Vld zullen we de komende vijf jaar samen strijden voor een sterker, vernieuwd, en liberaal Europa.’’

Hilde Vautmans

Compagnon de route

Vautmans en Verhofstadt vormden de laatste jaren een duo in het Europees Parlement. Hij was ook geregeld te gast in Sint-Truiden op uitnodiging van Vautmans. Zo was hij aanwezig op een Renew Europe samenkomst in Ordingen.

Lokaal?

De kans dat Vautmans voor de sjerp gaat in Sint-Truiden is met de aanstelling als Europees lijsttrekker zeer klein geworden. De kans dat ze weer verkoren wordt voor het Europees parlement is immers groot. Al betekent dit niet dat ze uit het Truiense bestuur zou verdwijnen.
Hilde Vautmans trad de laatste jaren steeds meer op de voorgrond in de lokale Open VLD. Momenteel is ze eerste schepen in onze stad en was ze even plaatsvervangend burgemeester. Open VLD zit tevens al sinds 1988 in het Truiense bestuur en wordt zowel door CD&V als Vooruit (de twee grootste partijen van onze stad na Vlaams Belang) benaderd.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!