Hilde Vautmans spreekt op podcast ‘Schone vrouwen,’ over mode, kracht en politiek

‘Yeah, she’s always nicely dressed with high heels and lots of colours,’ in het Europees Parlement is Hilde Vautmans niet alleen bekend om haar dossierkennis maar ook haar opvallende verschijning in kleurrijke kleding en hoge hakken. In de podcast ‘Schone Vrouwen,’ sprak het EU-parlementslid over haar looks, politiek, moederschap en nog veel meer.

‘Schone Vrouwen’ is een podcast van Rigorgeous een Limburg based beauty merk dat zich focust op natuurlijke make-up en skincare. In de podcast gaan Caroline Rigo en Cynthia Reekmans aan de babbel met wat zij ‘schone vrouwen’ vinden. Ondernemende vrouwen die uitblinken in hun carrière en een sterke uitstraling hebben. Aan de hand van de leuze van Rigorgeous (good hearted, good inspired en good connected) bouwen Rigo en Reekmans het gesprek op.
EU- parlementslid en eerste schepen Hilde Vautmans ging met hen in gesprek.

10 miljoen Belgen in High Heels

‘Yeah, she’s always nicely dressed with high heels and lots of colours,’ dat is waar Vautmans naast haar dossierkennis om bekend staat in het EU-parlement. In de podcast benadrukt ze ook wel dat echte schoonheid van binnenuit komt maar als politica wordt je toch vaak op je uiterlijk beoordeeld. Iets waar Rigo en Reekmans haar in bijstaan. Vautmans maakt er daarom een punt van om in het Europees parlement altijd hakken te dragen. Al was dat niet hoe ze eruit zag toen ze de politiek instapte. Vautmans had dreadlocks en deelde condooms uit aan seropositieve sekswerkers. Haar nonkel overtuigde haar dat je in de politiek met één wet 10 miljoen Belgen kan helpen.

“Ik deed stage bij Free Clinic in Antwerpen, waar ik werkte met seropositieve prostituees en ik dacht heel ideologisch dat ik veel mensen kon helpen. Ik droeg toen zelf nog legerbotinnen en had dreadlocks. Mijn nonkel, die toen actief was in de politiek, zei toen ‘Als gij met uw grote mond in de politiek stapt, kunt ge met één goede wet tien miljoen Belgen helpen’, en dat is wel blijven hangen. Ik heb het geprobeerd en ben sindsdien nog geen dag tegen mijn zin gaan werken.”

Hilde Vautmans

Droogte van 2022

In de podcast vertelt Vautmans over de dossiers die ze opvolgt en de weg die ze aflegde om tot in het Europees parlement te geraken. Haar liefde voor de boerenstiel staat daarin centraal. Zo ging ze vorig jaar nog de boer op met een schadecommissie om de schade vast te leggen van de extrame droogte van 2022. Deze is nu ook erkend als ramp in 252 gemeenten.

“De extreme droogte van 2022 was de ergste van de afgelopen 500 jaar in Europa. Vorig jaar ben ik samen met de schadecommissie bij verschillende landbouwers en telers in Sint-Truiden de schade van de droogte (en in sommige gevallen zonnebrand) gaan opmeten. Onze boeren zagen grote delen van hun opbrengsten van de oogst verloren gaan. Daarom ben ik opgelucht dat de Vlaamse Regering dit nu ook erkend heeft als ramp zodat landbouwers een schadedossier kunnen opstarten. De stad Sint-Truiden is één van 251 gemeenten die erkend zijn.

Hilde Vautmans

Wil je de podcast beluisteren? Klik dan op het bericht hieronder of klik op deze link.

Instagram