Horeca open tot 1 u en tafelsbubbels van 8? Dit staat er op de agenda van het Overlegcomité

Vandaag om 14 u komt het Overlegcomité samen. Zij zullen beslissen over verdere versoepelingen van de coronamaatregelen.

Het aantal coronabesmettingen in ons land is op korte tijd enorm gedaald. Dit gekoppeld aan een steeds toenemende vaccinatiegraad, maakt de baan vrij voor nieuwe versoepelingen.
Dit ligt er vandaag op tafel:

  • Telewerk is niet langer verplicht maar wordt wel aangeraden.
  • Geen beperkingen meer bij het winkelen.
  • Niet-professioneel sporten kan weer zonder beperkingen. Dit wil zeggen dat oa fitnessen zonder reservaties mogelijk wordt.
  • Evenementen zoals culturele voorstellingen, optredens of sportwedstrijden mogen doorgaan met meer mensen. Binnen zou het gaan om 80% van de zaalcapaciteit. Mensen moeten neerzitten, een mondmasker dragen en op voldoende afstand van elkaar zitten. Buiten zou tot 2500 mensen zijn toegestaan mits afstandsregels en mondmaskerplicht wordt nagekomen.
  • Jeugdactiviteiten en -kampen en verenigingsleven kunnen doorgaan met 100 aanwezigen en met overnachting. De overheid raadt dan wel aan dat er op voorhand getest wordt.
  • Erediensten, huwelijken en begrafenissen mogen met 200 personen binnen of 400 personen buiten doorgaan.
  • Op feesten en recepties mogen tot 100 personen binnen aanwezig zijn. Zij volgen de regels van de horeca.

Bubbels van 8 thuis en op restaurant/café

Door de goede cijfers komen er nog extra voorstellen op tafel. Zo pleit de horeca voor een sluitingsuur van 1 u ’s nachts en willen ze af van de regel van 4 per tafel. Momenteel mag je maximum met 4 aan tafel zitten wanneer je je favoriete horecazaak bezoekt. Voor grote gezinnen is er een uitzondering en wordt het cijfer 6 aangehouden.
Met het voorstel dat nu op tafel ligt zou die bubbel uitgebreid worden naar 8 mensen. Het leuke is bovendien dat je dan ook tot 8 mensen bij je thuis mag uitnodigen. Dit was tot nu toe beperkt tot 4.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!