Horeca Sint-Truiden krijgt duidelijkheid van stadsbestuur

Na een constructief gesprek tussen Horeca Sint-Truiden, Waarnemend Burgemeester Jelle Engelbosch, Schepen Johan Mas, Shop & the City, Dienst Lokale Economie en de lokale politie, is er duidelijkheid geschept rond het lokale horecabeleid.

Bij de opening van de terrassen vorig weekend was er veel vreugde maar ook nog veel onduidelijkheid. Onder andere de verwarrende communicatie rond het plexiglas, zorgde voor vragen bij horeca-uitbaters.
Na een constructief gesprek met de bevoegde stadsdiensten, Schepen, Burgemeester en politie, kreeg Horeca Sint-Truiden informatie mee voor hun leden.

Sluitingsuur

Het wettelijke sluitingsuur voor terrassen ligt momenteel op 22 u. Horeca Sint-Truiden en Shop & the City kregen echter melding van politie die net voor of na 22u al optrad.
De politie bevestigt dat er geen enkel PV is opgesteld. Uit de bespreking werd besloten dat mensen rustig de tijd moeten krijgen om het terras om 22u rustig te verlaten.
Volgend systeem wordt voorgesteld om het sluitingsuur te kunnen handhaven: de laatste schenken om 21u30 en de bar definitief sluiten om 21u45 zodat om 22 uur iedereen kan vertrekken.

1,5 meter, mondmaskers en statafels

Afgelopen weekend merkten we op dat bij verschillende horecazaken de 1,5 meter niet gerespecteerd wordt. De anderhalve meter regel geldt tussen de twee ruggen van de verschillende tafelgezelschappen en niet tussen de tafels zelf. Wanneer de terrassen van 2 verschillende horecazaken aan elkaar grenzen, dient ook hier anderhalve meter tussen de ruggen van de stoelen van de tafelgezelschappen bewaard te worden.
Statafels zijn toegestaan, enkel en alleen als er mensen aan zitten op hoge stoelen (maximum 4).
Er is nog onduidelijkheid of stoffen mondmaskers gedragen mogen worden (door het personeel) of dat alleen chirurgische mondmaskers mogen.
Het overleg hierover loopt nog tussen Horeca Vlaanderen en de nationale overheid. In tussentijd worden de chirurgische maskers sterk aangeraden.

Plexiglas

De discussie rond de plexiglas schermen zal weer op tafel komen te liggen bij de nationale overheid. Momenteel worden ze gedoogd. Zodra er duidelijkheid komt zal er gecommuniceerd worden door Horeca Sint-Truiden en Shop & the City.

Instagram