cdn_helper

cdn_helper

Horeca Sint-Truiden krijgt duidelijkheid van stadsbestuur

Partners

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Na een constructief gesprek tussen Horeca Sint-Truiden, Waarnemend Burgemeester Jelle Engelbosch, Schepen Johan Mas, Shop & the City, Dienst Lokale Economie en de lokale politie, is er duidelijkheid geschept rond het lokale horecabeleid.

Bij de opening van de terrassen vorig weekend was er veel vreugde maar ook nog veel onduidelijkheid. Onder andere de verwarrende communicatie rond het plexiglas, zorgde voor vragen bij horeca-uitbaters.
Na een constructief gesprek met de bevoegde stadsdiensten, Schepen, Burgemeester en politie, kreeg Horeca Sint-Truiden informatie mee voor hun leden.

Sluitingsuur

Het wettelijke sluitingsuur voor terrassen ligt momenteel op 22 u. Horeca Sint-Truiden en Shop & the City kregen echter melding van politie die net voor of na 22u al optrad.
De politie bevestigt dat er geen enkel PV is opgesteld. Uit de bespreking werd besloten dat mensen rustig de tijd moeten krijgen om het terras om 22u rustig te verlaten.
Volgend systeem wordt voorgesteld om het sluitingsuur te kunnen handhaven: de laatste schenken om 21u30 en de bar definitief sluiten om 21u45 zodat om 22 uur iedereen kan vertrekken.

1,5 meter, mondmaskers en statafels

Afgelopen weekend merkten we op dat bij verschillende horecazaken de 1,5 meter niet gerespecteerd wordt. De anderhalve meter regel geldt tussen de twee ruggen van de verschillende tafelgezelschappen en niet tussen de tafels zelf. Wanneer de terrassen van 2 verschillende horecazaken aan elkaar grenzen, dient ook hier anderhalve meter tussen de ruggen van de stoelen van de tafelgezelschappen bewaard te worden.
Statafels zijn toegestaan, enkel en alleen als er mensen aan zitten op hoge stoelen (maximum 4).
Er is nog onduidelijkheid of stoffen mondmaskers gedragen mogen worden (door het personeel) of dat alleen chirurgische mondmaskers mogen.
Het overleg hierover loopt nog tussen Horeca Vlaanderen en de nationale overheid. In tussentijd worden de chirurgische maskers sterk aangeraden.

Plexiglas

De discussie rond de plexiglas schermen zal weer op tafel komen te liggen bij de nationale overheid. Momenteel worden ze gedoogd. Zodra er duidelijkheid komt zal er gecommuniceerd worden door Horeca Sint-Truiden en Shop & the City.

Lees ook

Hasp-O Stadsrand leert zijn leerlingen.. stemmen!

Hasp-O Stadsrand organiseerde onder hun leerlingen van de derde graat (16-18 jaar) proefverkiezingen. De leerkrachten wouden leerlingen op een actieve manier tonen hoe verkiezingen...

Stadsbeiaardier Noël Reynders gehuldigd

Noël Reynders laat al sinds 1967 de klokken van het belfort over de stad luiden. Als blijk van waardering voor zijn buitengewone en jarenlange...

“Breek uit en wees jezelf” Sint-Truiden trapt campagne voor inclusie en...

Op 17 mei is het Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie (IDAHOT). Wereldwijd werpen mensen een licht op de sociale onwenselijkheid van discriminatie en...

Proficiat dames U12 Femina Habac! 🏆

De dames werden Limburg kampioen dit weekend na een spannende wedstrijd in Bree.
Team Sintruin Begot
De leerlingen van Hasp-O Stadsrand leerden op school stemmen!🗳

De leerkrachten hadden voor de gelegenheid een kiesloket nagebouwd om de leerlingen
De handbal dames van Sint-Truiden wonnen vandaag de titel van Belgisch kampioen.

Proficiat dames!!!

#welldone #kampioen
Haspengouw (s)maakt! 🍎🍐

Jaarlijks organiseert Visit Sint-Truiden streekproductenmarktjes op verschillende plaatsen in Sint-Truiden. Je kan er niet alleen verschillende streekproducten proeven
Het Truiense stadsbestuur heeft zijn actiepunten voorgesteld ter navolging van het recentste onderzoek van Audit Vlaanderen. 📰

Het stadsbestuur zal inzetten
Ooooooh, Rrrrrené!!!! 🥖🍷🧀

Het stuk ‘Allo, Allo,’ van Theater De Roxy is een groot succes!
Al voor de première waren zo goed
Matte Smets is door supportersgroep Victoria uitgeroepen tot Mister STVV! 🏆

Proficiat Matte!

Foto: @stvv_official

#stvv #kanaries #misterstvv #sinttruiden #sintruinbegot
Ex-medewerkers zorgen voor ophef rond Europarlementslid Hilde Vautmans❗️

In Knack getuigen verschillende voormalig medewerkers van Vautmans over de toxische werksfeer op
Fijne moederdag aan alle mama’s. ❤️ Hoe hebben jullie deze speciale dag gevierd?

#mama #plusmama #bijmoeder #grootmoeder #pleegmoeder #pleegmama #moederdag
keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right Volg ons op instagram
cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Advertentie

cdn_helper cdn_helper cdn_helper cdn_helper

Nieuwsbrief