Horeca zowel binnen als buiten open tot 23.30 u vanaf 9 juni

Vandaag kwam het Overlegcomité samen om te communiceren over verdere versoepelingen. Het gevraagde sluitingsuur voor horeca zowel binnen als buiten werd gezet op 23.30u.

De Federale regering is dan toch gezwicht voor de vraag van de Vlaamse Regering. Deze wou het sluitingsuur voor de horeca terrassen en binnen in de zaken gelijk trekken. De Federale regering wou hier nog twee verschillende uren handhaven
Vanaf 9 juni is er dus een algemeen sluitingsuur in de horeca (zowel binnen als buiten) tot 23.30 u.

Evenementen

Wie naar Pukkelpop hoopt te gaan heeft geluk. Vanaf 13 augustus zijn evenementen tot 75.000 mensen toegestaan. Deelnemers moeten wel voorzien zijn van een COVID Safety Ticket. De grote baas van Pukkelpop Chokri Mahasinne, zei eerder al dat zo een ticket zou bestaan uit oftewel een bewijs dat je volledig gevaccineerd bent, een negatieve pcr-test of een negatieve sneltest.

Reizen

Wie uit een rode zone naar ons land komt moet volledig gevaccineerd zijn. De tweede vaccinatie moet ook 2 weken voor de reis zijn gezet. Wie gevaccineerd is, mag met het coronapaspoort naar rode zones reizen zonder dat ze getest moeten worden of in quarantaine moeten. Wie nog niet gevaccineerd is of dat niet wil moet negatieve pcr-testen kunnen voorleggen.

Wij vullen het overzicht van maatregelen aan zodra er meer informatie beschikbaar is.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!