Hulpdiensten leveren topprestatie na storm Eunice

Storm Eunice maakte ook in Sint-Truiden brokken. De hulpdiensten waren heel de nacht in de weer om de schade te beperken en op te lossen.

Storm Eunice raasde gisteren hard door onze stad en deelgemeenten. De hulpverleningszone Zuid-West Limburg meldde gisterenavond om 22.00 uur dat ze 415 oproepen hadden binnengekregen. Vandaag spraken ze over 986 interventies.


Tussen 14.00 u en 18.00 u werden via sociale media verschillende meldingen gemaakt van uitgevallen stroom in Sint-Truiden. De brandweer moest ook verschillende keren uitrukken voor omgewaaide bomen oa aan de parking van het station.
Ook onze horeca liep schade op. Evi Mousseau kwam wel hele nostalgische schade tegen. Storm Eunice zorgde ervoor dat het oude naambord van het bekende Truiense café ’t Bistroke kwam bloot te liggen.

Felicitaties

De hulpverleners kregen vandaag langs verschillende kanten felicitaties. Onder andere plaatsvervangend burgemeester Ingrid Kempeneers.

De storm raast momenteel (zaterdag 19 december) weer over onze streek. Neem dus zeker je voorzorgen en bel het noodnummer 1722 in geval van nood.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!