Ingrid Kempeneers legde vandaag de eed af als burgemeester

Sint-Truiden heeft officieel een nieuwe burgemeester. Ingrid Kempeneers legde vandaag om 11 uur de eed af in het Limburgse provinciehuis. Een zichtbaar emotionele Kempeneers bedankte de aanwezigen voor hun steun.

Ingrid Kempeneers is de 26ste burgemeester van Sint-Truiden. Ze krijgt het ambt na een troebel jaar in de Truiense politiek. Zowel Veerle Heeren en voormalig schepen Jelle Engelbosch moesten de sjerp naast zich neerleggen door toenemende druk van hun nationale partijen. Zowel Heeren als Engelbosch kwamen in opspraak door onderzoeken waarin hun namen werden vernoemd. Bij Engelbosch ging het over vastgoed. Een audit naar een lening aan de overleden burgemeester Jef Cleeren, zorgde ervoor dat de de druk op Heeren te groot werd. Zowel Heeren als Kempeneers worden genoemd in het onderzoek maar dit is nog lopende. Kempeneers en Heeren zeggen beiden dat ze niks met de zaak te maken hebben.

Zichtbaar geëmotioneerd

Kempeneers legde de eed af in aanwezigheid van familie en vrienden in het provinciehuis. De kersverse burgemeester bedankte de aanwezigen en verwees op bewogen wijze naar haar overleden moeder. Deze was aanwezig bij de eedaflegging van Kempeneers toen ze eerder de sjerp voor 6 maanden overnam van Veerle Heeren.
Ingrid Kempeneers zegt er willen te zijn voor de Truienaren en hoopt dat ze samen met het bestuur de kans zal krijgen voor een nieuw begin.

Troebele tijden

Kempeneers krijgt de Truiense sjerp in troebele tijden. Het politiek debat in onze stad heeft dit jaar een ultiem dieptepunt bereikt. Niet alleen door het ene na het andere schandaal dat werd uitgebracht maar ook door de manier waarop in het debat op de persoon werd gespeeld. Spandoeken aan bruggen, cartoons, memes, lekken aan de pers van zowel meerderheid als oppositie… alles werd in de strijd gegooid om mensen persoonlijk te beschadigen. Hoe Sint-Truiden als stad daarmee beter wordt is nog maar de vraag.

Onder waarnemend burgemeester Hilde Vautmans ging de strijd even liggen. Maar het is nog maar de vraag hoe deze manier van politiek voeren de keuzes van de Truienaren hebben beïnvloed.

Truiense Peiling

Wil jij ons helpen om de Truiense politieke situatie in beeld te brengen? Klik dan op onderstaande links en breng je stem uit op onze Truiense Peiling!

Welke Truiense politicus/politica mag van jou burgemeester worden bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen?

Welke partij krijgt jouw stem bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen?

Meer informatie over de peiling volgt later.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!