Instortingsgevaar op de Veemarkt. Burgemeester kondigt parkeer- en toegangsverbod af

Sinds vandaag, dinsdagmiddag, geldt er een parkeer- en toegangsverbod tot de Veemarkthallen. Er is instortingsgevaar door sporen van verrotting aan een dakspant.

Samen met een burgerlijk ingenieur inspecteerde de lokale brandweer de Veemarkthallen aan de Speelhoflaan. Ze ontdekten dat een dakspant in de linkerhal tekenen van verrotting vertoonden en ook sterk was doorgebogen. Hierdoor is er instortingsgevaar voor alle hallen, gezien de twee hallen met elkaar verbonden zijn.

Onmiddellijk parkeerverbod

Plan van de toekomst van de Veemarkt.

Via een burgemeestersbesluit werd direct een parkeer- en toegangsverbod afgekondigd in en rond de hallen. De spanten zullen op korte termijn verwijderd worden waarna een volledige sloping van de tweede hal volgt. Deze kadert in de volledige sloop van het slachthuis dat al even op de planning staat.

De afbraak van de tweede hal zou geen effect hebben op de toekomstplannen van de Veemarktsite. Dat zei Burgemeester Veerle Heeren in de reacties op haar facebookpagina.
Het stadsbestuur kondigde in september 2019 aan dat ze subsidies hadden ontvangen voor de ontharding van de Veemarkt. Op deze manier hoopt het stadsbestuur van de Veemarkt een extra groene long in onze stad te maken. Je kan de plannen lezen via deze link.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!