It’s summer time! Hier kan je heerlijk zomers genieten in Sint-Truiden

De zomer staat voor de deur, de laatste schooldag is achter de rug en het weer zit mee. Geen zin om ver te reizen voor een heerlijk zomers gevoel? Lees dan zeker verder! Wij sommen de leukste zomerbars van onze stad even voor je op!

Net als in de lente kan je in Sint-Truiden terecht voor vele leuke activiteiten en vooral goeie horeca om tot rust te komen van een dagje leuk shoppen, in de natuur wandelen of erfgoed ontdekken. Tijdens de zomer kan je op verschillende locaties terecht voor een pop-up zomerbar. Wij geven je een overzicht.

Vrijstaat A

Deze unieke zomerbar vult dit jaar voor het eerst een oud schoolgebouw in het centrum van Sint-Truiden vol good vibes. Je kan er niet alleen van woensdag tot zondag terecht voor een drankje van 12u tot middernacht maar er worden ook verschillende evenementen georganiseerd. Van een workshop keramiek tot de Midweekfeesten en afterworks met speciale drankjes (Vrijstaat Vrijdagen), deze unieke zomerbar has it all!
Door de unieke locatie op de binnenplaats van het Oud Atheneum in Sint-Truiden waan je je in het buitenland. De bar zou niet misstaan in Brussel, Berlijn of Barcelona. Kortom in deze zomerbar moet je zijn voor de feestjes, cocktails en speciale activiteiten.

Praktisch:

Vrijstaat A, Zoutstraat 46, 3800 Sint-Truiden (Oud Atheneum)
Openingsuren: Woensdag tot donderdag van 12 u tot 24 u of open voor evenement. (Zomerbar open tot 16 juli.)
Meer informatie over alle evenementen en de zomerbar kan je vinden via: www.vrijstaata.be

Jardin du Commandeur

Wegdromen aan een sprookjesachtig kasteel? Dat kan in Sint-Truiden bij Jardin du Commandeur. De zomerbar strijkt al verschillende jaren neer op de grasvelden van het kasteel van Ordingen: een sterrenhotel met ook het gerenommeerd culinair restaurant Aurum. Maar ook bij Jardin du Commandeur kan je lekker eten via de barbecue aan tafel. De bar heeft een gezellige lounge-sfeer. De bar is het ideale vertrekpunt voor iedereen die met de Vespa een tochtje door Haspengouw wil maken. De standplaats van Vespa Tours biedt je enkele fijne routes aan doorheen de streek.
Bovendien biedt de bar de mogelijkheid om hem af te huren voor privé-evenementen.

Praktisch:

Jardin du Commandeur: Ordingen dorp 50, 3800 Sint-Truiden (Kasteel van Ordingen)
Openingsuren: Elke week zijn we open van woensdag tot zondag van 12u tot 23u. Op zon- en feestdagen openen we reeds om 11u. 

Meer informatie over reservaties en activiteiten kan je vinden via: www.jardinducommandeur.be

Fruit Valley Lounge

Een gevestigde waarde aan de rand van onze stad. De Fruit Valley Lounge is gelegen tegenover het kloppende hart van sportief Sint-Truiden, voetbalstadion Stayen dat ook dienst doet als hotel. Voor wie op Stayen logeert is de Lounge dus een steenworp verwijderd van hun kamerdeur. Maar ook wie in het centrum zit kan de korte wandeling of fietstocht maken naar de lounge. Deze grenst aan de Truiense fruitvallei, een oord van rust en groen en is voorzien van vele activiteiten voor kinderen.

Praktisch:

Fruit Valley Lounge: Tiensesteenweg 229, Sint-Truiden
Openingsuren: Open in het weekend van zaterdag tot zondag van 13 u tot 19 u

Cascada Summer bar

Cascada summer bar is een nieuwkomer in Sint-Truiden en zal een hele nieuwe hoek van onze stad leven inblazen, namelijk braakliggend terrein aan de Veemarkt tegenover de groene long van het Speelhof.

De bar is een initiatief van Mattias Claessens. Hij wil de Ibiza-vibes brengen in Sint-Truiden. Je zal er tapas kunnen eten en elke woensdag de beentjes losgooien op een evenement. De opening van de bar staat gepland op 12 juli.

Meer info volgt later.

Meer inspiratie nodig? Neem dan zeker een kijkje op de website van Toerisme Sint-Truiden.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!