Jef Cleeren, Icoon uit de Truiense politiek overleden

Jef Cleeren, oud-burgemeester van Sint-Truiden en ereburgemeester van onze stad, is vannacht omstreeks 4:30 u overleden.

Jef Cleeren, overleed op kerstnacht omstreeks 4:30. Het was zijn nicht, Hilde Hendricx, die het nieuws deelde via Facebook.

Lange carrière

Geboren in 1934, stamde Cleeren nog uit een tijd dat je je pet afdeed als je de Baron van het Speelhof zag voorbij komen. Maar na zijn lange carrière in de Truiense politiek doen veel mensen voor Jef vandaag hetzelfde.


In 1977 stapte Jef Cleeren de Truiense Politiek in. Een stiel die hij zo’n 50 jaar zou aanhouden. 18 jaar lang (1977-1994) was Cleeren burgemeester.
Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen kwam Jef Cleeren voor de laatste keer op en nam hij de titel van gemeenteraadslid op. Deze hield hij tot zijn overlijden. Op 25 januari 2021 werd hij voor zijn lange carrière nog geëerd door de voltallige Truiense gemeenteraad. Zij maakte een filmpje. Bekijk het hieronder:

Jef Cleeren vervoegt zich nu bij zijn zoon Trudo, naar wie de sporthal op de Veemarkt is vernoemd.
Onze redactie wenst de familie en vrienden van dit Truiense icoon veel sterkte in hun verlies. Wij hopen dat de vele mooie woorden van Truienaren hen steun kunnen bieden in deze moeilijke tijden.

Bedankt Mr. Cleeren, burgervader, STVV-fan, vriend van iedereen, bedankt Jef.

Wij linken hier graag enkele mooie teksten die mensen schreven over Jef.

Truienaren die hun steun willen betuigen kunnen vanaf maandagmiddag tot 30 december tijdens de openingsuren van het stadhuis, het rouwregister komen tekenen.

Instagram