Jelle Engelbosch stopt met actieve politiek

Jelle Engelbosch stopt met zijn politieke engagementen. Dat maakte hij vandaag zelf bekend. Hij zal in de Truiense gemeenteraad worden opgevolgd door Elke Paquay.

Jelle Engelbosch stapt uit de politiek. Dat maakte hij op woensdag 15 maart bekend via sociale media. Engelbosch zal de Truiense gemeenteraad verlaten en opgevolgd worden door Elke Paquay. Hij stapt ook uit het partijbestuur van de lokale N-VA-afdeling.

Carrière

Jelle Engelbosch was bijna burgemeester van Sint-Truiden maar moest afstand doen van de voordracht door een lopend onderzoek van Audit Vlaanderen naar enkele vastgoedaankopen. Hij was waarnemend burgemeester toen Sint-Truiden te maken kreeg met zware wateroverlast. Als schepen focuste hij zich op erfgoed en ruimtelijke ordening. Onder zijn bestuur werden enkele belangrijke erfgoedprojecten zoals het erfgoeddepot en de restauratie van de Burcht van Brustem op de agenda gezet.
Engelbosch zat mee aan tafel om de eenmaking van de Limburgse sociale woonmaatschappij vorm te geven.
Hij was Vlaams Parlementslid van 2014-2019 waar hij zijn expertise als vastgoedmakelaar gebruikte in dossiers zoals het huurdecreet.

Federaal parlementslid en recent schepen Mieke Claes bedankt Engelbosch voor zijn inzet voor de lokale N-VA-afdeling:

“Wij zijn Jelle heel erg dankbaar, namens het bestuur, namens de fractie, namens de schepenen. Jelle heeft zich jarenlang zeer gedreven ingezet voor de partij. Jelle heeft onze lokale afdeling mee gevormd tot wat ze nu is. Grote dankbaarheid dus. We hebben begrip en respect voor zijn beslissing en wensen hem alle succes in de toekomst.”

Mieke Claes, schepen en federaal parlementslid N-VA Sint-Truiden

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!