Jobdag Horeca VDAB, Horeca Forma, Shop&theCity en stad Sint-Truiden succes

Partners

Op 17 oktober organiseerden VDAB Limburg, stad Sint-Truiden, Shop & the City en Horeca Forma een eerste editie van de Jobdag Horeca in Cultuurcafé De Fwajee in Sint-Truiden. De horecasector vindt amper mensen om de vele vacatures in te vullen. Daarom slaan de stad, de sector en VDAB de handen in elkaar en organiseren zij deze jobdag.

De Truiense horecawerkgevers krijgen op die manier de kans om gemotiveerde kandidaten te vinden voor hun vacatures. VDAB en de stad nodigen werkzoekenden, burgers met een leefloon, Oekraïense vluchtelingen met aspiraties in de horeca, horecastudenten van Hasp-O-Stadsrand en werknemers op zoek naar een nieuwe uitdaging uit. Op de jobdag konden sollicitanten direct in gesprek treden met horecauitbaters.

“Onze stad Sint-Truiden werkt graag mee aan dit initiatief om onze Truiense ondernemende horeca-werkgevers te ondersteunen in hun zoektocht naar het juiste personeel. Het vinden van horeca medewerkers is niet eenvoudig, dat weten we al jaren, er wordt van hen dan ook ontzettend veel flexibiliteit verwacht. Maar wat we de afgelopen maanden meemaken is nooit eerder gezien. Daarom is het belangrijk dat we lokaal een jobdag organiseren. Zo zetten we in op het lokale aspect en hopen we dat dit onze horeca de juiste ondersteuning geeft in hun zoektocht naar lokale mensen om in hun zaak te werken. Een win-win voor beiden.”

Hilde Vautmans, schepen van middenstand en handel

Reportage TVL.

“Het klopt dat er heel wat vacatures open staan en dat het erg moeizaam is om de juiste mensen te vinden. Toch heeft de horeca tegenwoordig veel meer toekomstperspectief dan pakweg 10 jaar geleden en wees nu eerlijk, wat is er mooier dan mensen gelukkig maken met eten drinken? Wij kunnen dit initiatief dus alleen maar toejuichen en hopen op een massale lokale opkomst!”

Koen Francis, voorzitter Horeca Sint-Truiden

De stad Sint-Truiden telde in augustus 1.234 werkzoekenden zonder werk. Dat komt overeen met een werkzoekendengraad van 6,4%, ten opzichte van een gemiddelde werkzoekendengraad van 5,8% in Limburg. Dit betekent dat de werkloosheid in de stad wat hoger ligt dan gemiddeld in Limburg, maar nog steeds heel laag in vergelijking met de laatste 15 jaar. De mismatch tussen de gevraagde competenties in de vacatures en de competenties aanwezig bij de steeds kleiner wordende groep werkzoekenden maakt dat vacatures niet snel ingevuld geraken.

“ De vraag naar werknemers ligt nog altijd heel hoog, ook al weten we niet wat het najaar en de winter op economisch vlak zullen brengen. De VDAB ontving vanuit de stad Sint-Truiden en de omliggende Haspengouwse gemeenten het afgelopen jaar 4.968 vacatures in totaal, een stijging van maar liefst 21% t.o.v. het jaar daarvoor. Eind september 2022 stonden maar liefst 3.190 vacatures open. De stad Sint-Truiden en zijn buurgemeenten kennen een bloeiende horeca- en toerismesector. In het afgelopen jaar ontving VDAB 124 vacatures voor deze sectoren vanuit de stad Sint-Truiden en de omliggende Haspengouwse gemeenten. Eind september 2022 stonden 24 vacatures in de Haspengouwse horeca- en toerismesector open. Met deze jobdag willen we tegemoet komen aan de vraag van de horecasector om extra inspanningen te doen om hun vacatures in te vullen.”

Joris Philips, directeur VDAB Limburg

Lees ook

Truienaar is kandidaat voorzitter Open VLD

Truienaar Maxime Natus is kandidaat voorzitter bij Open VLD. De jonge Truienaar is momenteel actief als lid van de studiedienst van de partij.

Onderzoek naar voormalig Truiens schepen Jelle Engelbosch afgerond en geseponeerd

Na een uitgebreid onderzoek van meer dan anderhalf jaar heeft het parket besloten om geen vervolging in te stellen tegen Jelle Engelbosch met betrekking...

Cinema Cameo komt terug

Na de sluiting van Cinema Cameo komt Trudo Carlier met leuk nieuws: de cinema zal opnieuw zijn deuren openen, en dat in samenwerking met...

Instagram

Goed nieuws voor de Truiense filmliefhebbers!🎥

Cinema Cameo gaat weer open en dat in samenwerking met de Lumière Group. Deze baten
Breaking! Cinema Cameo zal opnieuw openen! 🎥

Cinema Cameo zal rond kerst of begin 2025 opnieuw openen. Dat maakten ze vandaag
Truiense handelaar denkt aan verdere stappen tegen stadsbestuur na weigering evenement in Minderbroederskerk.⛪️

Peter Landerloos, eigenaar van Hooch Sint-Truiden, denkt aan
Marleen Thys, gemeenteraadslid voor Vooruit, stopt met de lokale politiek. 📰

Marleen Thys, Truiens gemeenteraadslid, stopt met de gemeentelijke politiek. Dat
Vandaag 4 juli gaan de Parkies van start met L’Adele. 🎤

Ga jij kijken naar een van de voorstellingen in ‘t
Nieuw speelpleintje geopend aan de Burcht van Brustem! 🦄

Aan de Burcht van Brustem werd vandaag een nieuw speelpleintje geopend! Het
Maison Folie, de nieuwe zomerbar aan het Truiense Speelhof, is open! 😎☀️

De zomerbar biedt een mooie rustplek in het midden
𝗧𝗿𝘂𝗶𝗲𝗻𝘀𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗸𝗶𝗲𝘇𝗶𝗻𝗴𝘀𝗸𝗼𝗼𝗿𝘁𝘀 𝗻𝗲𝗲𝗺𝘁 𝘁𝗼𝗲.🌡

Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester en parlementslid, maakte bekend dat hij lijsttrekker is voor de lokale verkiezingen van
Truienaar opgepakt op de Grote Markt na conflict over onbetaalde rekening. ⛓️‍💥

Een 29-jarige man werd op woensdag 26 juni opgepakt

Advertentie

Nieuwsbrief