Jongeman neergestoken tijdens kermis. Slachtoffer is buiten levensgevaar

Partners

Rond 22 uur op de avond van 25 augustus is een Afghaanse jongen neergestoken op de Truiense Grote Markt. Het slachtoffer zou in een zijstraat al zijn belaagd om dan naar de markt te vluchten. Hij is buiten levensgevaar.

Het zou gaan om een gevecht tussen Afghaanse jongeren. Dit begon in de Beekstraat waar het slachtoffer werd gestoken. Daarna is hij naar de Grote Markt gestrompeld, richting kermis.

Sporen op het raam van een leegstaande winkel getuigen van de route van het slachtoffer.

Kermis bleef open

Het slachtoffer stortte in aan een schietkraam ter hoogte van de KBC. De partner van de foorkramer belde de hulpdiensten. De daders waren volgens de foorkramer snel weg.
Omstaanders beschrijven hoe het slachtoffer zwaar bloedend neerging. Ze waren zwaar onder de indruk van het gebeuren.
De jongeman werd overgebracht naar het ziekenhuis en verkeert niet meer in levensgevaar. De kermis bleef open voor bezoekers. De politie zette de ingang van de Beekstraat (deel Stapelstraat) af en schermden sporen van het incident af voor bezoekers. Later kwam ook de brandweer om de bloedsporen te verwijderen.

Jongeren voelen zich onveilig

Onze redactie sprak met enkele jongeren op de kermis die de jongen zagen instorten. Zij waren duidelijk onder de indruk van het incident. Ook de recente maatregelen rond de stationsbuurt laten hen niet onberoerd.

“Rond het station voel ik me niet veilig ’s avonds. Maar dat is zeker niet de enige plek. Op de vesten en achter het zwembad kom ik ook niet meer. Zeker nu na die extra controles gaan de dealers en gebruikers naar daar.”

Jonge dame, reageerde liever anoniem

De groep vertelt verder dat ze de maatregelen begrijpen maar voelen zich ook beperkt in hun eigen omgang.

“Ik ging vroeger altijd indrinken met mijn vrienden. We deden dat bijvoorbeeld op de Veemarkt. Maar daar moet je nu ook niet meer alleen komen. Ik snap dat dat alcoholverbod er nu is maar ja, alles is zo duur. Waarom moeten wij opdraaien voor de wandaden van anderen?”

Jonge dame, reageerde liever anoniem

Burgemeester wil globale aanpak

Burgemeester Kempeneers kwam ter plaatse na melding van het incident. De burgemeester herhaalde dat haar maatregelen voor de stationsbuurt nodig waren. Eerder deze week nam ze stappen om de stationsbuurt van Sint-Truiden op te kuisen door extra politiecontroles, een uitbreiding van het alcoholverbod en het verwijderen van enkele zitbanken. Haar aanpak oogstte al veel kritiek bij de Truiense oppositie.

“𝗠𝗲𝘁 𝗱𝗲 𝘂𝗶𝘁𝗯𝗿𝗲𝗶𝗱𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗮𝗹𝗰𝗼𝗵𝗼𝗹𝘃𝗲𝗿𝗯𝗼𝗱 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝗱𝗲 𝗵𝗲𝗹𝗲 𝗯𝗶𝗻𝗻𝗲𝗻𝘀𝘁𝗮𝗱 𝗲𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝘄𝗲𝗴𝗻𝗲𝗺𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝗮𝗮𝗻𝘁𝗮𝗹 𝘇𝗶𝘁𝗯𝗮𝗻𝗸𝗲𝗻 𝘄𝗼𝗿𝗱𝘁 𝗴𝗲𝘀𝗰𝗵𝗼𝘁𝗲𝗻 𝗺𝗲𝘁 𝗲𝗲𝗻 𝗼𝗹𝗶𝗳𝗮𝗻𝘁 𝗼𝗽 𝗲𝗲𝗻 𝗺𝘂𝗴. 𝗘𝗲𝗻 𝗼𝘃𝗲𝗿𝗵𝗲𝗶𝗱 𝗺𝗮𝗴 𝗻𝗼𝗼𝗶𝘁 𝗺𝗲𝗻𝘀𝗲𝗻 ‘𝘀𝘁𝗿𝗮𝗳𝗳𝗲𝗻’, 𝗼𝗺𝗱𝗮𝘁 𝗲𝗻𝗸𝗲𝗹𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗼𝗳 𝗲𝗲𝗻 𝗯𝗲𝗽𝗲𝗿𝗸𝘁𝗲 𝗴𝗿𝗼𝗲𝗽 𝗱𝗲 𝘄𝗲𝘁 𝗼𝘃𝗲𝗿𝘁𝗿𝗲𝗱𝗲𝗻, 𝘇𝗼 𝘄𝗼𝗿𝗱𝘁 𝗱𝗲 𝗼𝗽𝗲𝗻𝗯𝗮𝗿𝗲 𝗿𝘂𝗶𝗺𝘁𝗲 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗱. 𝗕𝗼𝘃𝗲𝗻𝗱𝗶𝗲𝗻 𝗼𝗻𝘁𝗯𝗿𝗲𝗲𝗸𝘁 𝗲𝗲𝗻 𝗯𝗲𝗹𝗮𝗻𝗴𝗿𝗶𝗷𝗸𝗲 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝗹𝗲 𝗰𝗼𝗺𝗽𝗼𝗻𝗲𝗻𝘁 𝗶𝗻 𝗱𝗲 𝗮𝗮𝗻𝗽𝗮𝗸: 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗻𝗲𝗻, 𝗱𝗶𝗲 𝗱𝗲 𝗴𝗮𝗻𝘀𝗲 𝗱𝗮𝗴 𝗯𝘂𝗶𝘁𝗲𝗻 𝘇𝗶𝘁𝘁𝗲𝗻 𝗲𝗻 ’𝘀 𝗻𝗮𝗰𝗵𝘁𝘀 𝗯𝘂𝗶𝘁𝗲𝗻 𝘀𝗹𝗮𝗽𝗲𝗻 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝗰𝗿𝗶𝗺𝗶𝗻𝗲𝗹𝗲𝗻, 𝘇𝗶𝗷 𝗵𝗲𝗯𝗯𝗲𝗻 𝗵𝘂𝗹𝗽 𝗻𝗼𝗱𝗶𝗴.”

Ludwig Vandenhove, gemeenteraadslid

Vandenhove riep eerder deze maand op tot een strenger alcoholverbod en meer controles in een bericht via sociale media. (Bron)

Kempeneers staat nog steeds achter haar aanpak.

“Het is belangrijk dat er nu een signaal komt naar onze burgers en naar overtreders dat wie voor overlast zorgt, gestraft zal worden. Maar repressie is inderdaad niet voldoende. Ik wil een globaal actieplan waarbij we niet alleen zorgen voor propere straten maar ook extra verlichting etc zodat mensen zich weer thuis en veilig voelen in onze stad. Dat vraagt niet alleen van de politie maar ook van vele andere mensen initiatieven.”

Ingrid Kempeneers, burgemeester
© Sintruin Begot

Eerder incident?

Eerder op de avond meldde de partij Vlaams Belang Sint-Truiden dat zij een bericht hadden ontvangen dat er gevochten was aan LAGO Bloesembad. De locale politie Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken had echter geen melding van het incident binnen gekregen. Ook burgemeester Kempeneers ontkende dat er feiten waren gebeurd.

Klik hieronder voor de melding de lokale politie Sint-Truiden.

Lees ook

Al meer dan 20.000 bezoekers. Vrijstaat A gaat laatste week van...

Vrijstaat A, de creatieve zomerbar van Sint-Truiden, gaat zijn laatste week in. In vijf weken tijd zijn er al zo’n 20.000 bezoekers afgezakt naar...
hilde vautmans- onderzoek - fraude- europees parlement - sint truiden - sintruin begot

Onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans voor mogelijk misbruik Europese middelen

De federale politie is bezig met een onderzoek naar Europarlementslid Hilde Vautmans, zo meldde weekblad Knack gisterenavond. Vautmans zelf zei gisterenavond niet op de...

Verkiezingsaffiche of reclame voor een schoenwinkel? Campagnebeeld Truiense CD&V zaait verwarring

Wie de afgelopen dagen door Sint-Truiden reed, kon misschien een opvallend beeld van een cowboylaars en een hoge hak tegenkomen. Het beeld maakt deel...

Instagram

{{content:words:20}}

Advertentie

Nieuwsbrief