Jubileum editie Levensloop zamelt 25.000 euro in voor de strijd tegen kanker

Partners

Op 1 oktober organiseerde Levensloop Sint-Truiden zijn wandel- en loopevenement. Voor het 10-jarig bestaan, werd het evenement op de Veemarkt aangevuld met een avondfeest. De organisatie zamelde 25.000 euro voor de stichting tegen kanker.

In feite viel de jubileumeditie van Levensloop Sint-Truiden tijdens de coronaperiode. Nu iedereen weer samen het leven mag vieren besliste het comité om een XL-versie van hun evenement te doen. De Veemarkthal werd voor 1 dag de centrale hub waar hoop, herinneren en het leven vieren, centraal stonden.

Feest en hoop

Naast verschillende lokale talenten werd het dagevenement afgesloten met een optreden van Sabine Tiels en Gunther Neefs. Phil Kevin, The Sweet Potatoes, Maevis en verschillende dansgroepen brachten tijdens de dag een goede sfeer op de Truiense Veemarkt.
Araumi Daiko, Dion Indigo en DDC Dance Company duo Britt Deltour en Ivar Robinne verzorgden tijdens een ingetogen kaarsenceremonie in het stadspark voor veel emotie.
De nadruk van het evenement lag op het samenzijn, iets wat tijdens corona niet kon. En dat had een grote impact op alle vechters die tijdens deze periode tegen kanker streden.

“Kanker treft het hele gezin daarom heeft Levensloop als evenement zoveel waarde. We willen niet alleen geld inzamelen om de ziekte te bestrijden maar ook een warme omgeving scheppen voor onze vechters. We willen dat ze weten dat ze deze ziekte niet alleen moeten bestrijden. Daarom zetten we jaarlijks alles op alles om hen in de watten te leggen.

Fien Roggen en Esther Biets, comitéleden Levensloop Sint-Truiden

25.000 euro

In totaal haalde Levensloop Sint-Truiden met hun evenement 25.000 euro op. 22.000 euro kwam van de teams die geld inzamelden en het evenement op de Veemarkt. 3000 euro kreeg de organisatie extra van Stad Sint-Truiden.

“Ik heb zelf de impact gezien van kanker op mijn eigen gezin toen mijn moeder ziek werd. Als stad vinden we de jaarlijkse inzet van Levensloop Sint-Truiden een echte meerwaarde.”

Stijn Vanoirbeek, schepen sport

Voorzitter Kris Marguillier kijkt met fierheid terug op het evenement:

“We zijn enorm fier op wat we met dit nieuwe comité hebben bereikt. Niet alleen hebben we dit jaar onze kick-off georganiseerd op Stayen waar we 30.000 lichtjes van hoop aanstaken, we hebben ook dit evenement op poten gezet. Dat kan natuurlijk alleen als je kan rekenen op vrijwilligers met een hart voor dit thema. Ik ben enorm fier op wat wij samen hebben bereikt dit jaar en hoop dat wij allemaal samen deze strijd kunnen voortzetten.”

Kris Marguillier, voorzitter Levensloop Sint-Truiden

Bekijk hieronder onze korte video!

Lees ook

Truienaar is kandidaat voorzitter Open VLD

Truienaar Maxime Natus is kandidaat voorzitter bij Open VLD. De jonge Truienaar is momenteel actief als lid van de studiedienst van de partij.

Onderzoek naar voormalig Truiens schepen Jelle Engelbosch afgerond en geseponeerd

Na een uitgebreid onderzoek van meer dan anderhalf jaar heeft het parket besloten om geen vervolging in te stellen tegen Jelle Engelbosch met betrekking...

Cinema Cameo komt terug

Na de sluiting van Cinema Cameo komt Trudo Carlier met leuk nieuws: de cinema zal opnieuw zijn deuren openen, en dat in samenwerking met...

Instagram

Goed nieuws voor de Truiense filmliefhebbers!🎥

Cinema Cameo gaat weer open en dat in samenwerking met de Lumière Group. Deze baten
Breaking! Cinema Cameo zal opnieuw openen! 🎥

Cinema Cameo zal rond kerst of begin 2025 opnieuw openen. Dat maakten ze vandaag
Truiense handelaar denkt aan verdere stappen tegen stadsbestuur na weigering evenement in Minderbroederskerk.⛪️

Peter Landerloos, eigenaar van Hooch Sint-Truiden, denkt aan
Marleen Thys, gemeenteraadslid voor Vooruit, stopt met de lokale politiek. 📰

Marleen Thys, Truiens gemeenteraadslid, stopt met de gemeentelijke politiek. Dat
Vandaag 4 juli gaan de Parkies van start met L’Adele. 🎤

Ga jij kijken naar een van de voorstellingen in ‘t
Nieuw speelpleintje geopend aan de Burcht van Brustem! 🦄

Aan de Burcht van Brustem werd vandaag een nieuw speelpleintje geopend! Het
Maison Folie, de nieuwe zomerbar aan het Truiense Speelhof, is open! 😎☀️

De zomerbar biedt een mooie rustplek in het midden
𝗧𝗿𝘂𝗶𝗲𝗻𝘀𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗸𝗶𝗲𝘇𝗶𝗻𝗴𝘀𝗸𝗼𝗼𝗿𝘁𝘀 𝗻𝗲𝗲𝗺𝘁 𝘁𝗼𝗲.🌡

Ludwig Vandenhove, voormalig burgemeester en parlementslid, maakte bekend dat hij lijsttrekker is voor de lokale verkiezingen van
Truienaar opgepakt op de Grote Markt na conflict over onbetaalde rekening. ⛓️‍💥

Een 29-jarige man werd op woensdag 26 juni opgepakt

Advertentie

Nieuwsbrief