Jubileum editie Levensloop zamelt 25.000 euro in voor de strijd tegen kanker

Op 1 oktober organiseerde Levensloop Sint-Truiden zijn wandel- en loopevenement. Voor het 10-jarig bestaan, werd het evenement op de Veemarkt aangevuld met een avondfeest. De organisatie zamelde 25.000 euro voor de stichting tegen kanker.

In feite viel de jubileumeditie van Levensloop Sint-Truiden tijdens de coronaperiode. Nu iedereen weer samen het leven mag vieren besliste het comité om een XL-versie van hun evenement te doen. De Veemarkthal werd voor 1 dag de centrale hub waar hoop, herinneren en het leven vieren, centraal stonden.

Feest en hoop

Naast verschillende lokale talenten werd het dagevenement afgesloten met een optreden van Sabine Tiels en Gunther Neefs. Phil Kevin, The Sweet Potatoes, Maevis en verschillende dansgroepen brachten tijdens de dag een goede sfeer op de Truiense Veemarkt.
Araumi Daiko, Dion Indigo en DDC Dance Company duo Britt Deltour en Ivar Robinne verzorgden tijdens een ingetogen kaarsenceremonie in het stadspark voor veel emotie.
De nadruk van het evenement lag op het samenzijn, iets wat tijdens corona niet kon. En dat had een grote impact op alle vechters die tijdens deze periode tegen kanker streden.

“Kanker treft het hele gezin daarom heeft Levensloop als evenement zoveel waarde. We willen niet alleen geld inzamelen om de ziekte te bestrijden maar ook een warme omgeving scheppen voor onze vechters. We willen dat ze weten dat ze deze ziekte niet alleen moeten bestrijden. Daarom zetten we jaarlijks alles op alles om hen in de watten te leggen.

Fien Roggen en Esther Biets, comitéleden Levensloop Sint-Truiden

25.000 euro

In totaal haalde Levensloop Sint-Truiden met hun evenement 25.000 euro op. 22.000 euro kwam van de teams die geld inzamelden en het evenement op de Veemarkt. 3000 euro kreeg de organisatie extra van Stad Sint-Truiden.

“Ik heb zelf de impact gezien van kanker op mijn eigen gezin toen mijn moeder ziek werd. Als stad vinden we de jaarlijkse inzet van Levensloop Sint-Truiden een echte meerwaarde.”

Stijn Vanoirbeek, schepen sport

Voorzitter Kris Marguillier kijkt met fierheid terug op het evenement:

“We zijn enorm fier op wat we met dit nieuwe comité hebben bereikt. Niet alleen hebben we dit jaar onze kick-off georganiseerd op Stayen waar we 30.000 lichtjes van hoop aanstaken, we hebben ook dit evenement op poten gezet. Dat kan natuurlijk alleen als je kan rekenen op vrijwilligers met een hart voor dit thema. Ik ben enorm fier op wat wij samen hebben bereikt dit jaar en hoop dat wij allemaal samen deze strijd kunnen voortzetten.”

Kris Marguillier, voorzitter Levensloop Sint-Truiden

Bekijk hieronder onze korte video!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws, events en gezelligheid in Sint-Truiden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks de interessantste scoops!